Archive for Листопад, 2015

Семінар «Санітарно-протиепідемічний режим закладів охорони здоров’я»

Written by Админ on . Posted in Останні події

27 листопада  2015 р.  у  місті Києві  відбувся семінар «Санітарно-протиепідемічний режим  закладів охорони здоров’я», в якому прийняла участь медична сестра епідеміологічного кабінету  КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» – Ніколаєва Т.В.  Лекторами  та доповідачами   семінару  (більше…)

Медична Рада

Written by Админ on . Posted in Останні події

26.11.2015 року в конференц-залі  КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» відбулась медична Рада лікарні. На порядок денний були винесені наступні питання:

  1. Хід виконання заходів щодо профілактики та лікування цукрового діабету в Суворовському районі за підсумками 9 місяців 2015 (більше…)

Одно яблоко в день может защитить сосуды

Written by Админ on . Posted in Поради та рекомендації

Добавление в рацион питания одного яблока в день способно снизить риск смертности от инфарктов и инсультов среди людей старше 50 лет не хуже статинов, установили британские ученые. В Великобритании статины принимают 5,2 млн. человек. Более того, если бы статины рекомендовались на рациональном уровне (більше…)

«Великий спорт». Зворотна сторона медалі.

Written by Админ on . Posted in Світ Здоров'я

У будь-якої медалі дві сторони. І олімпійська не виключення. За все в житті необхідно платити, а за спортивний успіх- вдвоє, а то і втроє.

Вибираючи спорт в якості професії, людина свідомо відмовляється від багато чого на користь слави і спортивних рекордів. По іншому просто не вийде: як і кожен солдат (більше…)

ПРОФИЛАКТИКА ГРИППА

Written by Админ on . Posted in Профілактика захворювань

Болезни, как известно, могут существенно осложнить жизнь человека, как взрослого, так и совсем юного. И речь идет не только о проблемах со здоровьем, плохом самочувствии и возможных осложнениях после болезни. Не меньше проблем приносит болезнь и в повседневную жизнь.

У детей это пропущенные утренники (більше…)

Лейтенант медичної служби  Щербина О.О.  отримав відзнаку  від  командування.

Written by Админ on . Posted in Останні події

З  нагоди  святкування  Дня    захисника  України   за  старанність,  розумну  ініціативу,  сумлінне  виконання  службових  обов’язків,  бойових  завдань  лейтенант  медичної  служби  Щербина  О.О.  відзначений  грамотами  керівника   сектору  генерал-майора А.М. Грищенка  та   командира 17 окремого  (більше…)

Медсестринська конференція

Written by Админ on . Posted in Останні події

18.11.15 відбулась медсестринська конференція на тему: «Здоровий спосіб життя: мистецтво та довголіття». Доповідала Баннікова Жанна Юріївна, дільнична медична сестра терапевтичного відділення  ПМСД №4 поліклініки №2.

Приділялась увага таким питанням:

  1. Поняття здорового способу життя;
  2. Складові (більше…)

Курси кухарів

Written by Админ on . Posted in Останні події

з 26.10.2015 р. по 21.11.2015 р. на базі КЗ “ХМКЛ ім. Є.Є. Карабелеша” пройшли курси удосконалення з дієтичного харчування, в яких прийняли участь 18 кухарів з різних лікарень Херсонської області.

Підчас навчання приділялась увага:

  • Технології приготування перших страв;
  • Технологія приготування (більше…)

Соматизированная (скрытая) депрессия в практике семейного врача

Written by Админ on . Posted in Світ Здоров'я

Депрессия является одной из самых распространенных патологий.  Риск заболеть депрессией в течение жизни — до 20 %. В течение жизни депрессию переносят до 10 % мужчин и до 20 % женщин. При этом от 60 до 80 % этих больных лечатся у врачей общей практики.

Врачами доказано, что  соматизированная  депрессия (більше…)

Семинар TMIP

Written by Админ on . Posted in Останні події

12.11.15 в г. Николаеве состоялся семинар под патронатом европейской ассоциации «TROMBOSIS MENAGEMENT IN PRACTICE». Это некоммерческая организация проводящая обучение врачей по вопросам профилактики и лечения венозного тромбоэмболизма. Проводила семинар доктор медицинских наук, ведущий специалист Украины (більше…)

Международный день слепых

Written by admin on . Posted in Останні події

13 ноября 1745 года во Франции родился Валентин Гаюи (Valentin Haüy) — известный педагог, основавший в Париже и Петербурге несколько школ и предприятий для слепых. По решению Всемирной организации здравоохранения именно эта дата стала основой для Международного дня слепых (International Day of the Blind), (більше…)

Якщо бажаєш мати здоровий шлунок – потурбуйся про зуби

Written by Админ on . Posted in Світ Здоров'я

Шлунок – раб, вимушений приймати все, що йому дається, але так само підступно помститься за образи, як будь який раб. Е. Сувестр

 

Чи знаєте ви, що від здоров’я ваших зубів і ясен залежить не тільки красива посмішка, але й ваше хороше самопочуття? Сьогодні красива посмішка і білосніжні зуби (більше…)

Электрофорез с Карипаином

Written by Админ on . Posted in Практична медицина

Карипаин  – протеолитический ферментный препарат прямого действия растительного происхождения – высокоэффективное средство для лечения остеохондроза и межпозвонковых грыж, суставных контрактур (посттравматических и постинсультных), келоидных рубцов различного происхождения, дискогенного радикулита, туннельного (більше…)

12 ноября – Всемирный день борьбы с пневмонией   

Written by Админ on . Posted in Останні події

Появился в календаре по инициативе Глобальной коалиции против детской пневмонии. Так называется объединение международных, правительственных, неправительственных и местных организаций, научно-исследовательских и учебных институтов, фондов и граждан-активистов.

В этот день учреждения здравоохранения (більше…)

З’їзд хірургів України (м.Київ, 21-23.1015)

Written by Админ on . Posted in Останні події

Даний з’їзд являвся 23-м (XXIII) з’їздом хірургів України, проходив у столиці України місті Києві, у приміщеннях міжнародного виставкого центру на лівому березі. Організатори очікували прибуття біля 1500 делегатів, але захід викликав дуже великий інтерес і фактично прибуло біля 3700 делегатів та гостей (більше…)

Науково – практичний семінар у форматі телемосту  «Київ – Одеса – Херсон – Миколаїв»

Written by Админ on . Posted in Останні події

4 листопада  2015р. відбувся науково – практичний семінар у форматі телемосту на тему «Сучасні стратегії профілактики та лікування стоматологічних захворювань: світовій досвід та перспективи розвитку».     Лікарі стоматологічної поліклініки КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є.Карабелеша»  (більше…)

Життя без інсульту

Written by Админ on . Posted in Останні події

На сучасному етапі розвитку суспільства все гостріше постає проблема збереження і зміцнення здоров’я людей, дотримання здорового способу життя.

Інсульт — це стан, що потребує невідкладної медичної допомоги, оскільки своєчасне надання медичної допомоги може звести до мінімуму пошкодження головного (більше…)

Оперативна нарада

Written by Админ on . Posted in Останні події

05.11.2015 року в конференц-залі  КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» відбулась оперативна нарада лікарні.

На порядок денний були винесені наступні питання:

Порядок обробки персональних даних у закладах охорони здоров’я доповіла начальник відділу кадрів Сухенко Л. В.

Про (більше…)

Зустріч з Юрієм Луценко

Written by Админ on . Posted in Останні події

6 листопада відбулась зустріч медичних працівників міста з народним депутатом Верховної ради, головою партії “Блок Петра Порошенко” Юрієм Віталійовичем Луценко. Під час зустрічі Юрій Віталійович розповів головні напрямки та перспективи розвитку медичної галузі в країні, відповів на численні запитання (більше…)

Огляд епідемічної ситуації з ГРВІ та грипу

Written by Админ on . Posted in Профілактика захворювань

У сезоні 2014 – 2015 рр. серед населення України зареєстровано 5,4 млн випадків захворювань на грип та ГРВІ, рівень захворюваності становив 1327,1 на 100 тис. населення, що на рівні аналогічного періоду сезону 2013 – 2014 рр.. Максимальний підйом спостерігався на 8 – 10 тижні (16.02 – 08.03.2015 р.). (більше…)

63