9 лютого – Міжнародний день стоматолога

Written by Админ on . Posted in Останні події

Професія лікаря-стоматолога дуже затребувана, оскільки послуги дантиста потрібні завжди: зуби в житті людини відіграють важливу роль. Кожен хоча б один раз побував на прийомі у стоматолога. Тому на таких спеціалістах лежить велика відповідальність.
Стоматологічна поліклініка КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є.Карабелеша» надає кваліфіковану спеціалізовану медичну допомогу дорослому населенню Суворовського району в обласному центрі. Очолює згуртовану команду цієї поліклініки Малицький Володимир Євгенович. До речі, чи не знаковим є те, що він відзначав свій день народження за день до професійного свята. Як кажуть, коли народився, там і пригодився.


Структурним підрозділом стоматологічної поліклініки – «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» є терапевтичне відділення, в якому працює 17 лікарів терапевтів – стоматологів. Тільки торік до них на прийом звернулося 24,5 тисячі херсонців. У терапевтичному відділенні прийом ведуть висококваліфіковані лікарі і застосовуються новітні технології лікування та діагностики твердої патології, захворювань слизової оболонки порожнини рота. Перевага надається допомозі в одне відвідування з використанням анестетики нового покоління.


В ортопедичному відділенні допомагають людям по зубопротезуванню з використанням металокерамічних та металопластмасових, повних та часткових знімних зубних протезів.


Знаковим є те, що у стоматполіклініці обслуговують і пільгові категорії громадян. На жаль, на це виділяється незначна сума з бюджету. Однак, ветерани минулих війн, учасники бойових дій в АТО мають куди звернутися за необхідності.


Кілька слів про саме свято. Щорічне свято зубних лікарів і стоматологів відзначається по всьому світу 9 лютого, у День святої Аполлонії. Аполлонія — донька відомого олександрійського чиновника, яка увірувала в Христа.
На думку гонителів християнства, вона подавала поганий приклад співгромадянам, які повинні були додержуватися багатобожжя і вірити в божественне походження імператора. Аполлонію піддали жорстоким тортурам. Коли ж її розв’язали, відважна жінка сама кинулася у вогонь. Це сталося 9 лютого 249 року. Відтоді народилася легенда про те, що варто тільки вимовити ім’я Аполлонії, помолитися їй — і зубний біль вщухне.

Trackback from your site.

Leave a comment

63