Все, що ви хотіли знати про репродуктивне здоров’я

Written by admin on . Posted in Останні події

До Міжнародного дня захисту дітей. Інформаційний захід «Все, що ви хотіли знати про репродуктивне здоров’я»

        1 червня  традиційно відзначається Міжнародний день захисту дітей.  Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність створити умови для повноцінного розвитку дітей та збереження їх здоров’я.

«Клініка, дружня до молоді» КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є.Карабелеша» вважає, що  формування навичок безпечної репродуктивної поведінки – один з найважливіших напрямків у збереженні здоров’я молоді та запорука успішного майбутнього нації.  29-30 червня спеціалісти КДМ провели інформаційний захід  для  студентів херсонських коледжів  «Все, що ви хотіли знати про репродуктивне здоров’я».  Мета заходу: надати молоді  правдиву інформацію про репродуктивне здоров’я,  розвинути навички безпечної статевої поведінки, переконати  у необхідності відповідального ставлення до свого здоров’я.

Зацікавленість викликали у дівчат та юнаків інтерактивні лекції «Що стоїть за словом «аборт»?», «Контрацепція: прості відповіді на складні запитання», «Коли тобі бажано пройти тест на ВІЛ». Тренінги «Скажи «НІ!» ранньому дошлюбному статевому життю», «Інструкція для безпечного кохання», «Все, що ви хотіли знати про репродуктивне  здоров’я»  надали дівчатам та юнакам можливість придбати та закріпити навички безпечної репродуктивної поведінки. На тренінгах розглядались також психологічні проблеми у стосунках з протилежною статтю, питання сексуальності, гендерної рівності та моралі. Саме таке неформальне спілкування, обговорення складних інтимних питань,  обмін своїми думками і почуттями надає підліткам змогу вести себе більш впевнено, відстоювати свої переконання, протистояти тиску в людських взаєминах, у тому числі і в сексуальних.

Лекції, тренінги та  анонімне анкетування з питань відношення до свого репродуктивного здоров’я викликали у підлітків бажання відвідати лікаря-гінеколога,  андролога-уролога  та психолога для отримання конфіденційних консультацій і  рекомендацій, а також пройти  обстеження на ВІЛ швидкими тестами в КДМ.

Спеціалісти «Клініки, дружньої до молоді» сподіваються, що інформаційний захід «Все, що ви хотіли знати про репродуктивне здоров’я» допоможе підліткам уникнути проблем з репродуктивним здоров’ям у майбутньому та зростати щасливими, здоровими і успішними на радість батькам і країні.

Керівник КДМ  Н. І. Крамаренко

Детальніше дивіться тут: https://www.facebook.com/kdm.kherson

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

61