Виїзне засідання Асоціації сімейної медицини Одеського регіону

Written by Админ on . Posted in Останні події

20 квітня в м.Херсоні пройшло виїзне засідання Асоціації сімейної медицини Одеського регіону на тему «Актуальні питання внутрішньої медицини. Клінічні випадки» Місцем проведення було обрано конференц-зал КЗ “Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша” .  Такі заходи допомагають лікарям різних регіонів поділитися досвідом своєї роботи з колегами, познайомитись з вузькими спеціалістами, дізнатись про нові методи лікування, новітні розробки в фармакології  тощо.

Засідання було проведено в форматі конференції –дискусії. Після виступів запланованих доповідачів, присутні лікарі мали змогу поставити питання, висловити свою думку по темі  докладу.

З доповіддю про «Роль ендотеліальної дисфункції в балансі гомеостазу організму» виступила  президент Асоціації сімейної медицини Одеського регіону професор, д.мед.н., завідувач кафедри сімейної медицини та загальної практики Одеського національного медичного університету Величко Валентина Іванівна.  Вонв розповіла про сучасну концепцію ендотеліальної дисфункції як центральної ланки патогенезу багатьох хронічних хвороб. «Ендотеліальна дисфункція передує розвитку клінічних проявів захворювань, тому перспективним видається дослідження стану ендотелію на ранніх стадіях розвитку захворювань, що має велике діагностичне і прогностичне значення». Були розглянуті фактори, що провокують ендотеліальну дисфункцію, сучасні методики профілактики та лікування.

Завідувач відділенням судинної хірургії  КЗ “Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша”  Гардубей Євген Юрійович розповів про «Аспекти консервативного лікування пацієнтів з облетерірующім атеросклеротичним ураженням нижніх кінцівок». Євген Юрійович розглянув декілька клінічних випадків з практики відділення, надав практичні поради присутнім лікарям щодо методів діагностування та додаткового обстеження атеросклеротичного ураження нижніх кінцівок.

Завідувач відділенням гастроентерології  КЗ “Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша”  Афанасьєва Галина Ігорівна представила на розгляд засідання доповідь на тему: «Клінічний досвід застосування гепатопротекторів в практиці сімейного лікаря».  Галина Ігорівна розповіла про практичне застосування деяких медичних засобів при лікуванні хвороб печінки.

Доповідь  Коваленко Світлани Федорівни (доцент, к.мед.н., кафедра сімейної медицини та загальної практики Одеського національного медичного університету) – «Чи можливо зворотний розвиток фіброзу при цирозі печінки?» –  викликала жваву дискусію. Навіть після закінчення засідання лікарі підходили до неї з запитаннями та клінічними випадками з власної практики за порадою.  Світлана Федорівна змістовно, на прикладі лікування реальних пацієнтів та результатів, розповіла про свій досвід лікування хвороб печінки в різних стадіях захворювання.

Після закінчення засідання, присутні мали змогу поспілкуватись з колегами, поділитись власним  досвідом в неформальній обстановці.

Підготувала Раковська І.В., інформаційно-методичний відділ

 

Trackback from your site.

Leave a comment

71