Відкрито кабінет психологічного розвантаження медичного персоналу

Written by Админ on . Posted in Останні події

З метою гармонізації психоемоційного стану, зняття перевтоми та підняття рівня працездатності медиків в лікарні ім.Є.Є.Карабелеша розпочав свою роботу кабінет психологічного розвантаження.

Цільова аудиторія Кабінету – медичний персонал лікарні.

У тренінговій зоні планується проведення профілактичної та корекційної роботи індивідуально чи в малих групах у формі короткострокових занять за допомогою методів арт-терапії (музична терапія, аромотерапія, ізотерапія та ін); надання допомоги працівникам з депресією, тривожними та стресовими розладами, незалежно від того, виникли вони внаслідок професійного вигорання, перевтоми чи несприятливих життєвих обставин.

Головне завдання Кабінету – надати можливість медичним працівникам психологічно розвантажитися після напруженого робочого дня або протягом 20-30 хвилин у час відпочинку або час перерви на обід.

Тут можна навчатися методам релаксації, медитації, навичкам безконфліктного спілкування, як мобілізуватися в стресі тощо.

Відвідувачам Кабінету надається вільний доступ до різноманітних артматеріалів для створення малюнків, колажів, композицій, інших форм емоційного вираження. Така творча робота знімає психологічне напруження, допомагає відчути себе в безпеці, в доброму гуморі, отримати навички  самопізнання,  сприяє збереженню ментального здоров’я.

Керуватиме Кабінетом в лікарні практичний психолог.

Слід зазначити, що Кабінет створено завдяки реалізації благодійного гранту в межах проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) «Посилення реагування на надзвичайні ситуації шляхом розбудови потенціалу національних органів влади, місцевих громад, організацій громадянського суспільства та медичних працівників» (PD RefNo.: UKR/PCA201941/HPD2022191), який імплементує Український католицький університет.

 

 

 

Trackback from your site.

Leave a comment

63