Відбулась оперативна нарада у головного лікаря.

Written by admin on . Posted in Останні події

02.03.2017року о 13:00 в конференц-залі КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» відбулась оперативна нарада у головного лікаря.

Розглядались питання:

  1. Про стан виконання Закону України “Про статус та соціальний захист осіб, потерпілих в наслідок аварії на ЧАЕС” у лікарні за підсумками 2016 року

Доповідали: Камчатова Тамара Миколаївна, завідуюча терапевтичним відділенням ПМСД №4,

Стеценко Анна Леонідівна, завідуюча дитячою поліклінікою №2

  1. Підготовка лікарні до акредитації: стан метрологічного забезпечення лікарні, АГЧ, кадри, фінансово-економічний відділ, медико-інформаційна та аналітична служба

Доповідали: Побер Олена Любомирівна, в.о. заступника головного лікаря з медичної частини,

Керецман Ольга Михайлівна, заступник головного лікаря з поліклінічної роботи,

Самодіна Віта Валеріївна, заступник головного лікаря з дитинства,

Самчинська Любов Яківна, заступник головного лікаря з медсестринства,

Сухенко Лариса Василівна, заступник головного лікаря  з кадрових питань,

Довгань Ірина Вікторівна, інженер з метрології.

  1. Про стан виконання Закону України “Про статус та соціальний захист осіб, потерпілих  внаслідок аварії на ЧАЕС” у лікарні за підсумками 2016 року  доповідала Камчатова Т. М.

З нагоди 30- річчя аварії на ЧАЕС в  березні – квітні 2016 року проведений   комплексний медичний  огляд цієї  категорії населення в поліклініках  КЗ «Херсонська міська клінічна  лікарня  ім. Є.Є. Карабелеша » з  залученням лікарів суміжних спеціальностей.  Всі потерпілі внаслідок аварії на ЧАЕС  знаходяться на диспансерному обліку у  дільничних терапевтів, сімейних  лікарів  та інших спеціалістів, відповідно до  показників  здоров’я.

В Суворовському районі  на 01.01.2017 року перебувають під наглядом 591особа дорослого населення:  –  221 ліквідатор,   190 евакуйованих,   180  переселених.

Тамара Миколаївна відмітила, що  30 років аварії на ЧАЕС  не минають без наслідків.

Так  хворобливість  всього потерпілого контингенту  внаслідок  аварії  на ЧАЕС  в 2016 році  на 3,6 рази  більша, чим  у мешканців Суворовського району.

Із  157 осіб  інвалідів, 81,5%   хворих, які мають зв’язок захворювання з наслідками аварії на ЧАЕС.  В 2016 році  2-м  ліквідаторам, яким  інвалідність  по загальному захворюванню була встановлена раніше, був встановлений причинний зв’язок захворювання з наслідками аварії на ЧАЕС.

Протягом   2016  року померло  7  постраждалих  внаслідок  аварії на ЧАЕС,останні два роки  в структурі смертності  ведучими причинами смерті є  хвороби системи кровообігу  та онкологічні захворювання.

В 2016   році  амбулаторно проліковано 591 хворий, стаціонарне лікування отримали  118 осіб .В інших  закладах лікування отримали  18 хворих, із них в  ГІВВВ   проліковано  14  осіб.   В денних стаціонарах поліклінік проліковано 60  хворих .

В 2016 році в межах бюджетного  фінансування  на амбулаторне лікування постраждалих,  внаслідок аварії на ЧАЕС, які мешкають в Суворовському районі   було виділено 164191,75 гривень, на зубопротезування  57 840 гривень.

Санаторно-курортне лікування отримало 66 осіб,  в санаторії « Дніпро-Бескид»  м. Трускавець.

Стеценко А.Л. зазначила, що  уже 30 років здоров’я дітей, потерпілих від аварії на ЧАЕС, під пильною увагою педіатрів лікарні. Щорічно, враховуючи віддалені наслідки дії іонізуючого випромінювання діти проходять обстеження та огляди спеціалістів з заключним оглядом педіатрів та сімейних лікарів. В районі проживає 159 дітей даної категорії, 56,6% мають захворювання, потребуючих лікування та оздоровлення. У 2016 році отримали санаторне лікування троє дітей, в  оздоровчих таборах – 23 особи. Захворюваність дітей цієї групи в 1,5 рази вище за показник захворюваності дитячого населення Суворовського району, а  розповсюдженість хвороб порівняно з районним показником – у 2,1 рази вище. Доказова ситуація з ростом так званої шкільної патології у класах хвороб ока, систем кровообігу, органів дихання та травлення.

Педіатри виразили занепокоєння цим та поставили  питання  оздоровлення дітей даної групи  пріоритетним завданням на поточний рік.

  1. Всі доповідачі відзначили, що робота з підготовки лікарні до акредитації проводиться згідно стандартам акредитації закладів охорони здоров’я. Робота проводиться за встановленими критеріями.  Вирішили продовжувати роботу у даному напрямку.

 

Trackback from your site.

Leave a comment

70