В Україні зростають випадки отруєння людей чадним газом і продуктами горіння

Written by Админ on . Posted in Останні події

В Україні зростають випадки отруєння людей чадним газом і продуктами горіння. Чадний газ абсолютно невідчутний для людини, але впливає на організм навіть у невеликій концентрації та може призвести до смерті.

За даними екстреної медичної служби з 1 грудня 2023 по 15 січня 2024 року зафіксовано 103 випадки отруєння чадним газом, 9 людей – загинули.

За даними @MNS.GOV.UA до таких трагедій часто призводять пожежі, спричинені порушенням правил облаштування й експлуатації печей та обігрівачів. Лише за грудень 2023 року зафіксовано близько 650 випадків подібних займань, що становить 20% від загальної кількості пожеж.

 

Завдяки роз’яснювальний та профілактичній роботі у порівнянні з аналогічним періодом 2022 року в грудні 2023 кількість пожеж зменшилася на близько 40%, однак пожежна загроза та як наслідок отруєння чадним газом – висока.

Тому @Міністерство охорони здоров’я та @Державна служба України з надзвичайних ситуацій нагадують про ризики, які може спричинити використання такого обладнання та як діяти і допомогти постраждалим в разі отруєння чадним газом.

Прості поради та дотримання правил рятують життя!

Trackback from your site.

Leave a comment

74