Сучасне обладнання – запорука якісної медицини

Written by admin on . Posted in Останні події

Напередодні Дня медичного працівника, в офтальмологічний кабінет дитячої поліклініки №1 КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є.Карабелеша» було придбано важливий офтальмологічний прибор – сучасна щілинна лампа.

Для офтальмологічної дитячої служби на сьогоднішній день це дуже цінне придбання. Завдяки біомікроскопічному обстеженню, яке проводиться на даному обладнанні, тепер можлива повноцінна і більш якісна діагностика запальних, дистрофічних захворювань переднього відрізку ока: кон’юктивітів (в т.ч. диференційна діагностика), кератитів, ірідоциклітів, а також травм, проникаючих і непроникаючих поранень, опіків, чужорідних тіл кон’юктивальної порожнини, рогівки та інші.

Можлива діагностика вродженої та придбаної патології оптичних середовищ очного яблука – рогівки, кришталика (наприклад катаракти), скловидного тіла (наприклад деструкція, гемофтальм, тощо).

В результаті вже проведеної біомікроскопії, виявлено наслідки проникаючого рогівкового поранення у дитини у вигляді дистрофічних змін в рогівці та передньої сінехії (спайки), а також здійснена диференційна діагностика кон’юктивіту у дітей.

Висловлюємо подяку всім, хто причетний до придбання щілинної лампи, зокрема Малицькій Аллі Павлівні, Самодіній Віті Валеріївні.

З повагою
колектив дитячої офтальмологічної служби

Trackback from your site.

Leave a comment

63