Пройшов курс для «первинки» з використанням керівництва mhGAP

Written by Админ on . Posted in Останні події

З 11 по 14 березня в Інтегрованому центрі комплексної підтримки пройшов курс з використанням керівництва mhGAP. Він включає в себе програму дій з подолання прогалин у сфері психічного здоров’я і створений для ведення психічних, неврологічних розладів і розладів, пов’язаних зі вживанням психоактивних речовин, у неспеціалізованих закладах охорони здоров’я.

Даний курс призначений для працівників первинної медичної допомоги   (сімейних лікарів, терапевтів, педіатрів, медичні сестри/брати). Але першочергово до навчання запрошуються саме сімейні лікарі, щоб якомога швидше вони могли опанувати знання та допомагати нашим громадянам, які мають проблеми з психічним здоровʼям.

Саме вони є першими, хто зустрічає  людину зі скаргами та можуть оцінити її стан, надати ранню чи радше невідкладну психологічну підтримку. А у разі необхідності передати людину з розладами ментального здоров’я до відповідного “вузького” спеціаліста – психолога, психотерапевта чи психіатра. Таким чином формується власна українська модель послуги з психосоціальної підтримки, яка стане ефективною в умовах нової воєнної та післявоєнної реальності.

І знайте: якщо   хтось із ваших близьких потребує допомоги в сфері ментального здоров’я- звертайтесь до сімейного лікаря.

 

Trackback from your site.

Leave a comment

72