Про службу, без якої не обійтися

Written by Админ on . Posted in Останні події

15 лютого –  День комп’ютерника. Але є інформація і про 14 число. Та головне, як кажуть, не дата, а її зміст. Зі словом «компьютерщик» зв’язуються досить широкі уявлення. Зараз це не тільки розробники і аналітики комп’ютерних систем, програмісти і оператори різних комп’ютерних пристроїв. Це і інженери з автоматизованих систем керування, інженери з супроводу баз даних, адміністратори серверів і багато інших, чиї професійні обов’язки пов’язані з досконалим знанням комп’ютерної техніки і вмінням вирішувати різноманітні завдання, де без її застосування просто не обійтися.

Тож сьогодні чи не вперше на інформаційних сторінках нашої лікарні хочеться розповісти про людину та її службу, без яких навіть неможливо уявити цивілізоване життя комунального некомерційного підприємства. Знайомтеся:  Сухенко Костянтин, начальник відділу інформаційних технологій КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є.Карабелеша».

Загалом у служби на обслуговуванні близько 420 комп’ютерів і 300 принтерів. І основні завдання служби: забезпечувати дієздатність названої техніки, тобто вчасно заправляти, слідкувати за мережею і також забезпечувати безперебійний інтернет.

У цій професії Костянтин Володимирович з 1995 року. Починав з комп’ютерника на підприємстві, потім набував досвіду у приватній фірмі. І хоч його основна спеціальність «Автоматика та управління в системах» – не зовсім комп’ютерна, але навчався новому, пробував і захоплення показало, що може вийти в руках талановитої і здібної людини.

За складом характеру Костянтин тактовний, спокійний, урівноважений. Інакше і не виходить, оскільки спеціальність пов’язана з комунікацією, а люди бувають різні. І дуже терпляче ставиться до тих, хто не зовсім дружить з технікою.  А також вірить, що якщо вміти працювати у Windows  і знати офіс – Word  і  Excel, то  в принципі на будь-якій роботі можна справитися з завданнями, де присутня техніка.

Так щоб ви розуміли можливості спеціаліста, відкрию секрет: відомчий веб-сайт лікарні розроблений Костянтином Сухенком. Зайдіть і подивіться: доступний,  насичений рубриками за змістом і красивий.

– Я люблю свою роботу, вона мені цікава і подобається, і я сприймаю її як роботу свого життя,- каже Костянтин Володимирович. – Тому якщо треба затриматися – затримуюсь, беру роботу додому. Об’єм роботи чималий і навантаження на колектив велике. А нас на обслуговуванні шести підрозділів зі мною всього троє. До того ж, додатково триває постійний зв’язок телефоном: у когось активація «злетіла», там інформаційна система для лікарів МедЕйр перестала працювати чи «зависла», то принтер перестав друкувати. Одне слово, якщо консультація телефоном не спрацьовує – виїжджаємо на місце і виправляємо ситуацію.

Велике значення мав відділ інформаційних технологій під час окупації, коли в місті повністю зник будь-який телефонний зв’язок та інтернет. Однак, на робочих місцях у лікарні цивілізація мала місце. Хоча Костянтин скромно заявив, що у першу чергу це стало можливим завдяки співробітництву з інтернет провайдером «СТАТУС» у м.Херсоні.

  • Всю окупацію нас забезпечували інтернетом, а якщо часом не було можливості розрахуватися, то й коштів не вимагали. Знаєте, всі були в одній упряжці і допомагали землякам як могли безперебійно,- ділиться Костянтин Володимирович.- Та й зараз, коли під час прильотів порушується робота інтернет зв’язку, вони старанно все ремонтують.  А щоб відремонтувати, треба і на стовп, і на дах залізти, і при цьому тягнути з собою спеціальну паяльну станцію для оптики. І це досить складно. А наша заслуга в тому, коли при заблокуванні різних сайтів, ставили співробітникам VPN-ни, міняли, коли їх знову блокували.

Окрема тема – впровадження придбаних для роботи програм. Остання була по обліку медикаментів і працює вона ідеально. З адміністрацією медичного закладу, слава Богу, стосунки на рівні взаєморозуміння. Все, що необхідно для лікарні купується в необхідній кількості і відповідної якості.

  • Генеральна директорка Алла Малицька дозволяє розвиватися. У нас найсучасніша техніка. Мало того, що від початку купували якісну, а ще згодом морально застарілу модернізували шляхом поновлення новими деталями, – ділиться Костянтин Сухенко. – Вона довіряє нам, а ми намагаємося її не підвести.

Хочу сказати, що і при великій завантаженості Костянтин Володимирович як творча і самодостатня людина знаходить час для цікавого заняття. Коли у 2004 році з’явилася група у Фейсбуці «Старий Херсон» під його адмініструванням, де він почав активно акумулювати, систематизувати і розподіляти за тематикою зібраний раніше фотоматеріал. До речі, група користується популярністю і є багато її поціновувачів. Крім того, паралельно захоплювався фото і знову ж таки фотографував рідний Херсон.

Його життєве кредо: «Завжди!»  в будь-якій ситуації і тому не дивно, що своїм колегам – комп’ютерникам і собі він бажає не сумувати  і твердо вірити в нашу перемогу!

У День комп’ютерника ми приєднуємося до привітань на адресу всіх професіоналів комп’ютерної справи! Бажаємо вам життя без особливих збоїв, надійної роботи всіх, ввірених вашому відомству пристроїв! Бадьорого здоров’я і відмінного настрою! Зі святом вас, ваших рідних і близьких!

 

Trackback from your site.

Leave a comment

64