Обстеження на ВІЛ за допомогою швидких тестів доступно в КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша»

Written by Админ on . Posted in Останні події

 

У зв’язку з обмеженими ресурсами закладів охорони здоров’я на своєчасну доставку сироваток крові до лабораторії діагностики ВІЛ-інфекції, в рамках співпраці з Міжнародним благодійним фондом «Фонд Вільяма Дж.Клінтона» при  організаційно – методичній підтримці Херсонського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом лікарня отримала швидкі тести для обстеження груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ.

Проект має на меті посилення системи охорони здоров’я України для забезпечення ефективного та сталого надання послуг з профілактики, лікування та догляду у сфері ВІЛ-інфекції/СНІДу.

З квітня 2016 року швидкі тести будуть застосовані  з метою раннього виявлення ВІЛ-інфекції у груп підвищеного ризику (споживачів ін’єкційних наркотиків та їх статевих партнерів, осіб, хворих на туберкульоз, осіб з безладними статевими контактами, осіб з клінічними проявами, характерними для ВІЛ-інфекції і т.і.).

Наближення послуг до пацієнтів, надання якісного до- та післятестового консультування та направлення людей із позитивним результатом тесту на облік до кабінету «Довіра» задля вчасного дообстеження та початку антиретровірусної терапії допоможуть внести  вклад у подолання епідемії ВІЛ.

Перевагою даного методу тестування є отримання результату на протязі 15 хвилин.Пройти тестування можливо у всіх підрозділах лікарні. Стежте за інформацією на місцях.

 

Адміністрація

Trackback from your site.

Leave a comment

72