«Наша країна і наші люди – непереможні»

Written by Админ on . Posted in Останні події

З сьогоднішнього дня у лікарні ім.Є.Є. Карабелеша  на стаціонарі для пацієнтів розширять раціон запропонованих блюд. І все це завдяки допомозі волонтерів. Волонтер Дмитро Антоненко з миколаївського Благодійного фонду «Милосердна Україна» разом з друзями з Громадської організації “Успіх в єднанні”, окремими сім’ями з Вінницької області організували з мешканцями с. Митки та с. Киянівка Вінницької області збір допомоги для херсонської лікарні. Активно долучилися до цієї справи педагогічні колективи з учнями і батьками Митківської  та Матейківської гімназій з дошкільними підрозділами Барської міської ради. Загалом було зібрано понад 4 тонни продуктів, овочів і фруктів, які доставили в лікарню м.Херсона.

Це – консервація: помідори, огірки, кабачки; овочі: картопля, буряк, цибуля, капуста та інше. Яблука, якими поділилася родина Сергія та Інни Майданюк, вже завтра потраплять до пацієнтів херсонської лікарні.

Часто слово «волонтер» звучить як чарівник, до якого в руки падає все необхідне для людей, які потерпають у складних обставинах, наче з неба. Але насправді їм доводиться збирати навколо себе небайдужих українців і виправдовуючи їх довіру та ризикуючи власним життям передавати зібране людям у прифронтову зону.

Уже довгий час м.Херсон відрізане від лівого берега Херсонщини, звідки завжди у великому асортименті доставляли овочі і фрукти. Тепер їх можна замовити з інших областей підконтрольних Україні і звісно ж за відповідною ціною, враховуючи вантажні перевезення. І коли з’являються небайдужі люди і просто так пропонують допомогу, то це останнім часом вже не дивує, а навіть вражає.

Вінничани відгукнулися на заклик волонтерів поділитися власними заготовками з пацієнтами херсонської лікарні та активно долучилися до благородної і людяної справи. Часом сельчани похилого віку передавали стільки, скільки витримували руки, щоб донести. Казали: трохи для себе маю і людям хочу передати.

  • Коли мені розповіли цю щемливу до сліз історію,- коментує почуте Алла Малицька, генеральний директор лікарні ім.Є.Є.Карабелеша,- то я з впевненістю можу стверджувати, що наша країна і наші люди – непереможні, поки є серед нас отакі добродушні, щирі і співчутливі земляки.

Воістину, не той багатий, що багатство має, а той, хто останнім по-братськи ділиться. Це багатого вартує.

Знаєте, з огляду на аналіз подяк, що надходять на адресу КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є.Карабелеша», херсонці вдячні за медичне обслуговування і досить часто виказують слова подяки на адресу лікарняного харчоблоку. У пацієнтів триразове збалансоване харчування. Про закупки продуктів щомісячно дбає адміністрація закладу і контролює якість приготовлених страв. Систематично допомога надходить і від військових адміністрацій області і міста Херсона, які активно дбають про надання гуманітарної допомоги жителям херсонської громади. Якщо говорити відверто, то з різних куточків України і навіть Європи надходить така необхідна та очікувана допомога.

І це не тільки приємно, а й важливо. Бо коли з добрих рук отримуєш і хліб, і домашні заготовки, то на поправку швидше йдуть пацієнти та оздоровлюються.

Щира подяка від медичного персоналу і пацієнтів лікарні ім.Є.Карабелеша вінничанам і тим, хто з відкритим серцем організував збір. Будьте здорові і щасливі щедрі люди! І нехай ваше добро вам повертається сторицею.

 

 

 

 

Trackback from your site.

Leave a comment

63