Нарада з питань дифтерії

Written by admin on . Posted in Останні події

04.12.2019 року фахівці лікарні прийняли участь у нараді голів квартальних  комітетів Суворовської у м. Херсоні ради з питань профілактики та запобігання розповсюдженню дифтерії в Суворовському районі.

На протязі останніх років на Україні спостерігається нестабільна епідемічна ситуація щодо інфекцій, які керуються засобами імунопрофілактики.

Захворюваність на кір, краснуху, кашлюк, поліомієліт, дифтерію набуває некерованого характеру (в 2015 році – спалах поліомієліту, 2017 – 2019 рр. – найбільший за останні роки спалах кору).

Станом на 4 грудня 2019 року в Україні встановлено 22 діагнози “дифтерія”. Водночас за попередні 9 років загалом зареєстровано 56 випадків, з яких 78,6%  – у дорослих.

Рівень захворюваності на керовані інфекції залежить від повноти та  якості вакцинації. В умовах масової імунізації, коли щеплено 95% населення, виникають лише спорадичні випадки.

На сьогодні, рівень вакцинації в м. Херсон незадовільний і є таким, що сприяє поширенню інфекцій.

Медичні працівники бачать своїм завданням проведення термінових заходів по підвищенню щепленості мешканців міста.

КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» має в наявності необхідну кількість імунобіологічних препаратів, отриманих за державною програмою, розхідний матеріал та висококваліфікований медичний персонал.

Адміністрація лікарні звернулася до голів квартальних комітетів з проханням сприяти кампанії вакцинації проти дифтерії та правця.

 

Підготовлено:

лікар – інфекціоніст Демедюк О.І.

сімейний лікар Волошкіна А.І.

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

63