На Медичній раді про підсумки за 2023 рік

Written by Админ on . Posted in Останні події

 

Минув 2023 рік. Ситуація у рамках воєнного стану, постійних обстрілів  була непростою. Медики як працювали, так і продовжують трудитися у непростих обставинах і надають висококваліфіковану і професійну допомогу херсонцям.

На Медичній раді мова йшла про економічні показники діяльності лікарні по виконанню договорів з НСЗУ, основні показники надання первинної і вторинної допомоги.

Звичайно, говорилося і про кадрове забезпечення: фактичну укомплектованість та подальше навчання медиків з професійним надбанням спеціальностей. До речі, у минулому році навіть вдалося частково  збільшити кількість співробітників.

Враховуючи складність умов життя і праці, зуміли забезпечити всі підрозділи лікарні генераторами. Задля безпеки медиків і пацієнтів подбали про якісне відновлення сховища.

Відрадно зазначити, що не зупинявся процес із придбанням апаратури, необхідної для обстеження людей. Крім цього, удосконалили кисневу мережу стаціонару, що є надважливим у лікуванні людей з проблемами дихання.

Як втілення передового досвіду і якісного надання медичної допомоги організовані телеконсультації з онкологами Німеччини. І цей напрямок у подальшому буде розвиватися.

На базі поліклініки № 2 почав діяти Інтегрований центр комплексної підтримки Brave&Safe, який допомагає людям, постраждалим від воєнних дій та гендерно зумовленого насильства, а також внутрішньо переміщеним особам.

Протягом звітного періоду у поліклініках люди отримували  ліки безоплатно як гуманітарну допомогу.

Традиційно і безперервно в підрозділах лікарні пацієнти проходять комплекс реабілітаційних заходів. Цьому виду діяльності надається неабияке значення в цілому в Україні. І, перебуваючи в прифронтовій зоні, херсонці мають можливість проходити ребілітацію як у стаціонарних, так і амбулаторних умовах.

На Медичній раді головуюча – генеральний директор КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є.Карабелеша» Алла Малицька зазначила, що головним досягненням минулого року було те, що поліклініки, стаціонарні відділення і люди в них вижили. Бо людський фактор є значущим в усьому.

За підсумками діяльності у 2023 році, як і годиться, кращі медичні співробітники були заохочені грамотами і подяками.

А також поставлені завдання на рік поточний. Серед них: покращення роботи щодо декларування мешканців Херсонщини, вакцинації населення,  заходи по профілактиці антибіотикорезистентності та інше.

Звичайно, треба буде відновити ті відділення, що постраждали внаслідок обстрілів. І це також процес кропіткий. Але все як робилося, так і робиться для того, щоб надавати якісну і кваліфіковану медичну допомогу херсонцям.

Отож, підсумки завжди спонукають до наступних дій у найближчому майбутньому. У Херсоні живуть люди і потребують медичної допомоги, яку готові надавати у лікарні ім.Є.Карабелеша.

Trackback from your site.

Leave a comment

62