Медики лікарні Карабелеша побували на телемості між Херсонщиною і китайською провінцією Шаньдун

Written by Админ on . Posted in Останні події

27 квітня у приміщенні Херсонської облдержадміністрації відбувся телеміст між містами Херсонщиною та китайською провінцією Шаньдун (Китайська Народна Республіка). Провідні спеціалісти у сфері медицини китайської провінції поділилися досвідом із херсонськими колегами. Програма телемосту була присвячена питанням протидії Covid-19. З української сторони у даному заході взяли участь керівники Херсонської області, Департаменту охорони здоров`я Херсонської ОДА, фахівці з питань протидії Covid-19. Коло учасників було обмеженим. Однак з херсонської сторони у телемості взяли участь і медики КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» – Волкова Ольга Леонідівна – експерт Департаменту здоров’я за напрямком «Загальна практика – сімейна медицина», завідувач поліклініки №3 та Полінчук Ігор Степанович – головний експерт управління охорони здоров’я Херсонської міськради з анестезіології, завідуючий відділенням анестезіології та інтенсивної терапії.


Консультації щодо боротьби з COVID-19 медики Херсонщини отримали від команди китайських колег, які брали участь у боротьбі з коронавірусом не лише в провінції Шаньдун, а й в епіцентрі нового коронавірусу – м. Ухань.
Особливо важливою була інформація, що стосувалась питань профілактики, лікування, особливостей тактики інтенсивної терапії та методів штучної вентиляції легень у найбільш складних клінічних випадках.
Проведенню телемосту передувала певна підготовча робота, під час якої херсонські лікарі могли підготувати питання китайським колегам як з питань організації надання медичної допомоги в умовах пандемії, так і суто практичні питання.
Представники української сторони висловили щиру подяку китайським колегам за дуже корисну інформацію. Обидві сторони висловили готовність і в подальшому обмінюватись досвідом в протидії Covid-19.
Ігор Полінчук
зав. від. анестезіології та ІТ КНП «ХМКЛ ім. Є.Є. Карабелеша,
експерт УОЗ Херсонської міськради з анестезіології, к. мед. н.

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

74