Лікар – ерготерапевт про відновлення після інсульту

Written by Админ on . Posted in Останні події, Поради та рекомендації

Інсульт на даний момент -найпоширеніша хвороба .

Повітряні тривоги, ракетні обстріли, відчуття постійної небезпеки відбиваються на нашому психологічному стані. В особливо чутливих людей це призводить до гіпертонічних кризів і серцевих нападів. Не лише у 60-70-річних, а й у 40-50-річних. Основна причина збільшення кількості інсультів – сильний стрес на тлі воєнних дій і прояв супутніх захворювань. На підставі цього люди, які переживають наслідки війни, умовно постаріли на 10-15 років.

Інсульт виникає, коли в мозку людини унеможливлюється кровообіг. Клітини мозку можуть загинути через зменшення кровотоку та нестачу кисню.

Відновлення після инсульту пацієнтів проводиться у відділенні амбулаторно-медичної реабілітації  поліклініки № 2 КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є. Карабелеша».

Для кожного пацієнта розробляється індивідуальна реабілітаційна програма з врахуванням ступеня ураження, віку пацієнта та давності захворювання.

Сучасна медицина володіє досить широким арсеналом реабілітаційних методик, з яких можна скласти дієву програму: фізіотерапевтичні методики (апаратна фізіотерапія, електростимуляція); механічні відновлювальні методики (кінезітерапія); масаж, лікувальна фізкультура (ЛФК); психологічна допомога; санаторно-курортне лікування; трудова реабілітація.

Для відновлення навичок руху передбачено проведення занять з фізичним терапевтом, ерготерапевтом.

На заняттях застосовуються пасивні та активні види гімнастики, розробляються спеціальні комплекси вправ, які виконуються під безпосереднім контролем спеціаліста, а також відповідно до його рекомендацій – у домашніх умовах.

Особлива увага в ході реабілітації приділяється розвитку рухових функцій кінцівок для розробки рук після інсультів. З метою досягнення стійкого ефекту під час занять використовується вправи на дрібну моторику.

Всім, кому необхідна реабілітація, першочергово слід звернутися до лікаря-терапевта, який надає послуги первинної медичної допомоги або до лікуючого лікаря (вузький спеціаліст). За наявності показань спеціаліст виписує направлення на реабілітацію, що проводиться у поліклініці.

Шевченко М.В.. лікар-ерготерапевт поліклініки № 2

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

73