Дорослим і дітям лікар розповів про туберкульоз

Written by Админ on . Posted in Останні події

Питання збереження та зміцнення здоров’я дітей – неймовірно актуальне, особливо в умовах воєнного стану. Адже саме діти належать до найвразливішої категорії населення. Перебуваючи в небезпеці, в тривалому стресовому стані, дитина позбавлена нормальних умов для розвитку та освіти. І для кожного дорослого та педагогів незмінним лишилося те, що усі ми маємо працювати заради наших дітей.

 

Одним із питань є профілактика і виявлення інфекційного захворювання туберкульоз. Напередодні Міжнародного дня боротьби з туберкульозом і в ході Міжнародного тижня здоров’я підлітків сімейний лікар поліклніки № 3 лікарні ім.Є.Карабелеша Ткаченко Олександр Анатолійович провів заняття з вчителями та учнями херсонської школи № 45 на тему: «Профілактика туберкульозу».

Враховуючи особливості просвітницької роботи щодо запобігання захворюванню на туберкульоз та подолання соціально-психологічних наслідків медик дохідливо довів учасникам онлайн-зустрічі інформацію про цю проблему. Він розповів про причини, симптоми, діагностику хвороби та наголосив на тому як підтримувати імунітет, щоб не захворіти на туберкульоз.

У першу чергу необхідно вести здоровий спосіб життя. Насамперед, це відмова від шкідливих звичок, які згубно впливають на імунну систему. Наступне — це здорове харчування, збалансоване харчування, в раціоні має бути достатня кількість білків, які є будівничим матеріалом для імунної системи, а також вітамінів та мікроелементів. Однак заняття фізкультурою та спортом також додадуть позитивного результату до зміцнення імунної системи.

Окремо  наголосив на негативному впливі стресу на імунну систему, який ми щодня відчуваємо в умовах війни і про шлях до ментального здоров’я, який має пролягати через поради сімейного лікаря.

 

 

Tags: ,

Trackback from your site.

Leave a comment

71