До Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДом.

Written by admin on . Posted in Останні події

Інформаційний тиждень  «Клініки, дружньої до молоді», присвячений всесвітньому Дню боротьби з ВІЛ/СНІДом , під гаслом «Подолаємо неосвіченість – зупинемо епідемію» триває.Студенти та учні навчальних закладів міста прийняли участь у тренінгах, інтерактивних іграх та дискусіях. Молодь отримала достовірну інформацію щодо  епідемії ВІЛ в Україні та Херсонській області, а також  стосовно профілактики ризикованої  поведінки та   збереження репродуктивного здоров’я.   Підлітки із зацікавленням  переглянули відеофільми про шляхи передачі ВІЛ-інфекції та  засоби  профілактики ЗПСШ.  Студенти  продемонстрували зацікавленість та небайдужість до цієї проблеми, усвідомили  необхідність збереження репродуктивного здоров’я. Фахівці відповідали на питання  про профілактику ризикованої  поведінки, здоровий спосіб  життя та   збереження репродуктивного здоров’я. Відбулась відверта розмова про необхідність  відповідального ставлення до майбутнього батьківства, про традиційні сімейні цінності.

У заходах прийняли участь партнери КДМ з ГО «100% життя».  Особливу увагу було приділено необхідності визначення свого ВІЛ-статусу. Спеціалісти «Клініки, дружньої до молоді» запропонували студентам пройти обстеження на ВІЛ-інфекцію.  Волонтери провели анкетування «Без права на помилку». Студенти політехнічного коледжу організовали флешмоб «Захисти своє майбутнє!»

Керівник КДМ                                           Н.І.Крамаренко

 Будь впенений в собі завтра – зроби тест на ВІЛ сьогодні!

11 грудня спеціалісти «Клініки, дружньої до молоді» провели  інформаційний захід з профілактики ВІЛ/СНІДу  для студентів Херсонської морської академії.  Жваве обговорення викликала інформація про ситуацію з ВІЛ/СНІД в Україні та Херсонській області. Курсанти та молоді офіцери          Особливу увагу було приділено необхідності визначення свого ВІЛ-статусу. Спеціалісти «Клініки, дружньої до молоді» запропонували студентам пройти обстеження на ВІЛ-інфекцію  швидкими тестами.  та визначення свого ВІЛ-статусу. Одразу після заходу до тестове консультування та обстеження швидкими тестами пройшли понад 20 осіб. Ще  близько 100 студентів виявили бажання пройти тестування у найближчі дні в кабінеті КДМ та у медичному центрі Академії.

Детальніше тут:
https://www.facebook.com/kdm.kherson
https://www.facebook.com/groups/118386082173078/?source_id=10578

Керівник КДМ                                               Н.І.Крамаренко

 

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

63