110 херсонців скористалися  сучасним  безконтактним пневмотонометром

Written by Админ on . Posted in Останні події, Статті

6 березня – Всесвітній деь боротьби з глаукомою. Глаукома є хронічним тяжким захворюванням очей, що зумовлено підвищенням внутріочного тиску (ВОТ)  у результаті чого гинуть нервові клітини та наступає повна сліпота.

На базі КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є.Карабелеша» працює сучасний безконтактний пневмотонометр фірми HUVITZ з пахіметрією (визначення товщини рогівки) та візуалізація кута передньої камери, що дозволяє більш досконально вимірювати ВОТ. Знаходиться  він у поліклініці № 1 і обстеження може пройти кожен бажаючий! За додатковою інформацією можна звернутися до реєстратури за телефоном: 050-43-64-585

У зв’язку з важкістю такої хвороби як глаукома потрібно  завчасно проходити профілактичні обстеження на виявлення  можливих проблем. Основним чинником  розвитку хвороби є підвищений ВОТ, який зумовлений порушенням  виділення та відтоку  рідини, що відповідає за підтримку  зорового стану очей.

До фактору ризику  виникнення глаукоми  можна віднести:

категорія людей віком від 40 років, що пояснюється зниженням кількості очної рідини.

генетична схильність до глаукоми,

порушення роботи ендокринної та серцево -судинної системи, цукровий діабет, підвищення АТ та в /черепного тиску,  гіпотонія,

хронічні проблеми очей, прийом глюкокортикостероїдів протягом тривалого часу.

Профілактичними заходами щодо своєчасного виявлення невиліковної хвороби є щорічне відвідування офтальмолога.  Діагностика проблем на перших стадіях  дає можливість  запобігти розвитку ускладнень. На жаль,  розвитку глаукоми не можна запобігти, але важливо виявити на ранніх стадіях, щоб запобігти втраті зору.

Основним методом  діагностики глаукоми  є вимірювання ВОТ.

Існує 2 методи вимірювання ВОТ:

аплаційний метод по Маклакову

та безконтактний за допомогою повітря.

Більш сучасний – безконтактний.  Не вимагає анестетика та використання забарвних речовин, що може визивати алергію та запалення очей.

Вчасно звертайтеся до лікаря і будьте здорові!

 

Лікар-офтальмолог вищої категорії поліклініки № 1 Сердюк Т.Г.

 

Tags: ,

Trackback from your site.

Leave a comment

60