Знай наших! Херсонські лікарі – волонтери

Written by Админ on . Posted in Останні події

Медичні мобільні бригади надають допомогу пацієнтам звільнених населених пунктів Київської області. Даний проєкт реалізується завдяки спільним зусиллям  ГО «Академія Сімейної Медицини України», Бюро ВООЗ в Україні та МОЗ.

Долучилися до нього і херсонські лікарі на волонтерських засадах. Відтепер двічі на тиждень у складі таких груп до людей виїжджають і медики КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є.Карабелеша»: Смірнова Ірина, завідувачка поліклініки №2 та сімейні лікарі цього ж закладу – Олександр Некряч і Куршакова Тамара.

Вчора вони побували у с. Горенка Бучанського району на Київщині. Люди чекали на своїх рятівників з самого ранку. Адже проблем у горенчан вистачає і вони різноманітні. У багатьох внаслідок останніх подій в їхньому житті – посттравматичний стресовий розлад. Як наслідок – патології нервової системи, серцево-судинні захворювання, збій роботи окремих внутрішніх органів. Тож допомога невропатолога і фахівців сімейної медицини дуже доречна.

Війна підкосила здоров’я як молодих, так і людей похилого віку. На прийомі побували пацієнти віком від 35 до 88 років. Комусь необхідно було пройти медичний огляд, хтось потребував консультації медиків  і допомоги в алгоритмі дій по проходженню медико-соціальної експертної комісії (МСЕК). У частини хворих втрачені медичні картки і консультація сімейного лікаря, план лікування для них дуже важливий у процесі відновлення здоров’я чи його хоча б підтримки.

Пацієнти з визначеними діагнозами серцево-судинних, респіраторних захворювань, діабету, відразу на місці отримували безкоштовні ліки.

Наразі загострилися і сезонні проблеми зі здоров’ям. Актуальними знову стають захисні маски. І себе захистити і оточуючих не наражати на небезпеку заразитися.

Херсонські медики вірні даній колись Клятві Лікаря України і з гідністю виконують її, а особливо пункт перший – «усі знання, сили та вміння віддавати справі охорони і поліпшення здоров’я людини, лікуванню і запобіганню захворювань, надавати медичну допомогу всім, хто її потребує».

Наші лікарі прагнуть бути корисними українцям і продовжувати свою медичну практику і за межами рідного міста.

Географія надання медичної допомоги волонтерами розширюється. На тижні група відправиться до Черкаської області. Адже мирне завтра повинне бути здоровим.

 

 

 

Trackback from your site.

Leave a comment

63