На медичній раді розглянули питання організації роботи відділення невідкладної медичної допомоги

Written by Админ on . Posted in Останні події

7 жовтня в режимі онлайн відбулося засідання медичної ради лікарні Карабелеша. Одним з розглянутих питань була організації роботи відділення невідкладної медичної допомоги. Доповідала завідувач приймального відділення Побер Олена.

Приймальне відділення – перше в лікарні, куди потрапляє людина в випадку екстреної ситуації. Саме тут проводиться оцінка стану, невідкладні заходи і приймається рішення щодо подальших дій,- сказала Олена Любомирівна. – Міністерство охорони здоров’я України розробило брендбук приймального відділення завданням якого є привести всі приймальні відділення до одного стандартного зовнішнього вигляду та оснащення медичним обладнанням. Отож цей підрозділ лікарні Карабелеша також змінився завдяки участі у державній програмі «Велике будівництво». Роботи з капітального ремонту були виконані за рахунок державної субвенції на суму 8,8 млн.грн.

КНП «ХМКЛ ім Є.Є.Карабелеша» –  це один  з  опорних закладів  інтенсивного лікування першого рівня охорони здоров’я Херсонської області. За рік до нього  звертається до 15 тисяч пацієнтів м.Херсона та області.  В день співробітники відділення обслуговують до 60 пацієнтів різного профілю. І разом з цим продовжують навчатися. Адже у відділенні з’явилося чимало нового обладнання для діагностики, обстеження.

У рамках договору з Світовим банком передбачено проведення тренінгів для лікарів та медичних сестер  приймального відділення курсів ALS (Поглиблена серцево-судинна підтримка життєзабезпечення), TDTR, EPALS, ITLS з отриманням сертифікатів європейського значення. Двоє медиків   отримують спеціалізацію в ЗМАПО «Медицина невідкладних станів».

Незважаючи на те, що лікарня, на даний час, віднесена до закладів, які надають допомогу хворим з Covid 19, продовжує надавати екстрену допомогу по 4 напрямках: проктологічна, отоларингологічна, хворим з гострим мозковим інсультом та з судинною патологією.

А відкриття оновленого приймального відділення надає змогу розділити потоки пацієнтів з соматичною та інфекційною патологією, завдяки окремим входам до відділення, а також входом для маломобільних груп населення.

 

 

 

 

Trackback from your site.

Leave a comment

71