Зустріч з Андрієм Калитою

Written by Админ on . Posted in Останні події

15 грудня відбулась зустріч колективу лікарні з військовим психологом, військовим капеланом, настоятелем Храму св.Олександри УПЦ КП отцем Андрієм (Калитою), який поділився з лікарями, медичними сестрами своїм досвідом медико-психологічної допомоги учасникам АТО.

Андрій Калита (отець Андрій) закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка, факультет психології. В зв’язку з подіями в Україні, останні 3 роки часто буває в зоні проведення АТО, багато працює в напрямку психологічної допомоги воїнам.

«На сьогодні в Херсонській області зареєстровано майже 6000 демобілізованих учасників АТО. Завдання лікаря, не тільки надати медичну допомогу, а й знайти підхід до кожного воїна, який звертається до лікарні або поліклініки, допомогти пережити всі етапи відновлення психологічної рівноваги, пройти «Дорогу життя». Адже після складних умов «на передовій», де велике значення має єднання, побратимство, розуміння, повернутись до звичайного життя дуже важко. Виграти війну не складно, складно відновити мир в душі. Реабілітації потребують не тільки учасники АТО, а й їх дружини, діти, батьки» – зазначив Андрій Калита.

Колектив лікарні дуже вдячний отцю Андрію за змістовну бесіду.  Подібні зустрічі заплановані і на наступний 2018 рік.

Підготувала Раковська І.В. організаційно-методичний відділ

 

 

Trackback from your site.

Leave a comment

61