Зустріч колективу лікарні з народним депутатом О.В. Співаковським

Written by Админ on . Posted in Останні події

30 листопада відбулась зустріч колективу КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є. Є. Карабелеша» з народним депутатом Олександром Співаковським для  обговорення медичної реформи, яка стартує в Україні.

Олександр Володимирович спочатку відвідав  реанімаційне та кардіологічне відділення, де за 100-річну історію медичного закладу врятовано життя багатьох людей.

На зустрічі розповів про основні зміни, які чекають медиків найближчим часом. «На моє переконання, новий підхід, коли за високофаховим медиком йтимуть гроші, стане ефективним для підвищення рівня надання медичної послуги українцям. Адже найвища цінність в суспільстві – людина та її якість життя. Добре це буде і для лікарів, тому що медичні заклади отримуватимуть кошти від держави за кожну надану послугу, що гарантуватиме гідну легальну зарплату. На зустрічі зазначив, що важливим є і те, якою буде імплементація прийнятого закону.

Потрібно побудувати інфраструктуру, яка забезпечить виконання закону, потім юридична складова, – необхідно прийняти відповідні постанови Кабміну, наприклад визначення, який пакет послуг пацієнту фінансуватиметься державою, а який місцевою владою, який за рахунок страхової медицини, а який – за кошти самого пацієнта.

Настає важливий момент, коли багато чого залежить саме від співпраці лікарень із місцевою владою, яка має показати свою ефективність в нових умовах.» – повідомив Олександр Співаковський.

Присутні лікарі поставили депутату багато запитань, що стосуються медичної реформи та особливостям роботи лікарні і співробітників «по-новому».

Наприкінці головний лікар Алла Павлівна Малицька подарувала Олександру Володимировичу книгу «Милосердя крізь сторіччя», в якій описана більш ніж сторічна історія лікарні.

Підготувала Раковська І.В., організаційно-методичний відділ
за матеріалами сайту http://khersonci.com.ua

Trackback from your site.

Leave a comment

71