ЗДОРОВА МОЛОДЬ – СИЛЬНА КРАЇНА! Інформаційний захід «Бережи своє репродуктивне здоров’я змолоду!»

Written by Админ on . Posted in Останні події

«Клініка, дружня до молоді» КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є. Карабелеша» вважає пріоритетним напрямком роботи  збереження  репродуктивного здоров’я молоді та формування навичок безпечної репродуктивної поведінки. Так, 6-8 червня пройшов інформаційний захід «Бережи своє репродуктивне здоров’я змолоду!» для  студенток коледжів.  Непідробний інтерес та відверті запитання  викликали лекції «Стать, сексуальність, гендерні ролі і права підлітків», «Репродуктивне здоров’я та профілактика ЗПСШ», «Любов романтична, хвороба – ні», «Ризикована поведінка і репродуктивне здоров’я», «Що треба знати про ВІЛ/СНІД». Спеціалісти КДМ ознайомили підлітків з основами репродуктивного здоров’я,  з наслідками ранніх статевих відносин, незахищених сексуальних контактів та ризикової поведінки, незапланованої вагітності та абортів. Особлива увага приділялася питанням прав та обов’язків молоді у сексуальних відносинах, а також необхідності використання засобів контрацепції.

2016-06-06 10.20.36

Тренінги «Як сказати «НІ!», «Реальне насильство у віртуальному світі»,  «Як вчасно розпізнати і попередити насильство», «ВІЛ через дружбу не передається»  надали дівчатам можливість придбати та закріпити навички безпечної соціальної поведінки.  Психологічна складова тренінгів дала змогу відпрацювати уміння вести себе впевнено, відстоювати свої переконання, протистояти тиску в людських взаєминах, у тому числі і в сексуальних. Такі уміння допоможуть дівчатам присікти сексуальні домагання та запобігти насильству. Окремо обговорювалося з дівчатами питання безпечної поведінки в Інтернеті, щоб убезпечити підлітків від реальних загроз віртуального світу.

2016-06-08 11.24.11

Жваві дискусії викликав перегляд відеофільмів «Все про ВІЛ/СНІД» «Інфекції, що передаються статевим шляхом», «Прості правила, що збережуть здоров’я», «Про аборт».

Заходи проходили у форматі «Відкритий мікрофон» на позиціях партнерства, що  дозволило  дівчатам  у неформальному спілкуванні обговорили важливі питання та поділитися своїми думками і почуттями.

Підлітки пройшли анонімне анкетування з питань репродуктивного здоров’я.

2016-06-08 11.25.44

Спеціалісти кабінету «Клініка, дружня до молоді»  звернули увагу на необхідність визначення свого статусу та запросили пройти обстеження на ВІЛ швидкими тестами в КДМ, а також відвідати лікаря-гінеколога для отримання консультацій і  рекомендацій, щоб уникнути проблем з репродуктивним здоров’ям у майбутньому.

Наприкінці кожного дня  студентки в Інтернет- бібліотеці ділилися отриманою інформацією  з друзями через соціальні мережі. Молоді люди завітали також на інформаційні сторінки КДМ у соціальних  мережах «В Контакті», Facebook, YouTube  та ознайомилися з корисною інформацією щодо здоров’я.

Детальніше дивіться тут:

http://vk.com/public108079703
https://www.facebook.com/kdm.kherson

 

Керівник КДМ Н. І. Крамаренко

Trackback from your site.

Leave a comment

71