Загальнолікарняна конференція лікарів: “Пункційна біопсія печінки”, “Реабілітація хворих”.

Written by Админ on . Posted in Останні події

15 листопада 2017 року в конференц залі КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є. Є. Карабелеша» відбулась загально лікарняна конференція. Були обговорені наступні питання:

«Пункційна біопсія печінки. Чрезшкірне та чрезпечінкове дренування».   Доповідач:  Посохов Дмитро Миколайович, лікар-хірург хірургічного відділення.

«Пункційна біопсія печінки (морфологічний розділ)».  Доповідач:  Головко Ігор Юрійович, лікар-патологоанатом, завідувач  патологоанатомічним відділенням.

«Реабілітація хворих у фізіотерапевтичному відділенні. Пресотерапія».   Доповідач: Завгородня Лариса Миколаївна,   лікар-фізіотерапевт, завідувач   фізіотерапевтичним відділенням поліклініки № 2.

В хірургічному відділенні КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є. Є. Карабелеша» вже понад 3 роки проводяться  функціональні біопсії печінки та підшлункової залози під УЗД-контролем.

За цей час було проведено понад 100 досліджень, всі дослідження без ускладнень. Такий метод діагностики дає змогу оцінити дифузні зміни органів і, як наслідок, призначити пацієнту відповідне лікування. Дмитро Миколайович зазначив, що призначення такого дослідження лікарями-терапевтами доцільно при будь-яких підозрах на хворобу печінки. Також він розповів про власний успішний досвід проведення дренування печінкового протоку.

 

 

 

Завідувач патологоанатомічним відділенням Головко Ігор Юрійович доповнив доповідь колеги зі сторони морфологічного розділу. Він розповів про існуючий протокол дослідження препарату, і зауважив, що при дослідженні приймається до уваги вся клінічна картина, а також вік та скарги пацієнта: «Ті патологічні зміни тканини печінки, з якими морфолог стикається під час гістологічного дослідження, у своїй переважній більшості не є уніфікованими для будь-якого з захворювань, але їх поєднання відрізняються, крім того, потрібно враховувати їх локалізацію: знаходяться вони ближче до портальному тракті, або центральної вени».

 

 

 

 

Лікар-фізіотерапевт, завідувач   фізіотерапевтичним відділенням поліклініки № 2 Завгородня Лариса Миколаївна розповіла про сучасні можливості реабілітації хворих після інсультів, операцій та ін.

На даний час у фізіотерапевтичному відділенні є можливість проводити кисневу терапію, лікувальну фізкультуру, медичний ручний масаж, УВЧ, ампліпульстерапію та ін. на сучасному обладнанні. Особливу увагу приділила пресотерапії. Лариса Миколаївна зазначила, що даний апарат є єдиним у місті: «При аналізі терапевтичної ефективності методу пневматичної компресії важливим є те, що він підвищує фібринолітичну активність крові, зменшує ймовірність тромбування вен, сприяючи тим самим поліпшенню відтоку венозної крові».

Підготувала Раковська І.В.
Організаційно-методичний відділ

Trackback from your site.

Leave a comment

63