Загальнолікарняна конференція

Written by Админ on . Posted in Останні події

В конференц-залі КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є. Є. Карабелеша» відбулась чергова загальнолікарняна конференція. В обговоренні були наступні питання:

  1. Якість гістологічного діагнозу
  2. Кір та його профілактика

Головко Ігор Юрійович, лікар-патологоанатом, завідувач патологоанатомічним відділенням, розповів присутнім лікарям про гістологічні дослідження і фактори, від яких залежить якість такого дослідження, що передбачає правильність постановки діагнозу. Адже гістологічні дослідження  – це один із чинників виявлення та підтвердження (або заперечення) важких хвороб. Ігор Юрійович наголосив, що на результат впливає не тільки професійна підготовка морфолога, а й кількість наданого матеріалу, правильність забору матеріалу, його транспортування та ін.

Крамаренко Наталя Іванівна, лікар-імунолог, завідувач шкільно-дошкільним відділенням дитячої поліклініки №1, доповіла про захворювання на кір, стан епідеміологічної ситуації в Україні і світі, методи профілактики, а найголовніше – симптоми хвороби, виявлення на ранніх стадіях та дії медичного працівника при підозрі у пацієнта кору. За наявними даними, в Суворовському районі м.Херсона, на даний час є 150 чоловік, які не мають щеплень. Із 3 підтверджених випадків кору по м.Херсону – 2 дорослих, 1 дитина.

Доповідь Крамаренко Н.І. доповнила Демедюк Ольга Іванівна, Головний позаштатний інфекціоніст УОЗ міської ради, в контексті вакцинації та ревакцинації медичних працівників – «За рекомендаціями МОЗ України, особи до до 35 років  (в першу чергу, медичні працівники), які не мають вакцинації, або мають 1 щеплення, або не мають даних про щеплення проти кору  — підлягають  вакцинації від цієї хвороби.». Також Ольга Іванівна нагадала про головний симптом кору – плями на внутрішній поверхні щік, які проявляються ще в катаральний період, до висипу.

 

Підготувала Раковська І.В., організаційно-методичний відділ.

 

Trackback from your site.

Leave a comment

63