З’їзд хірургів України (м.Київ, 21-23.1015)

Written by Админ on . Posted in Останні події

Даний з’їзд являвся 23-м (XXIII) з’їздом хірургів України, проходив у столиці України місті Києві, у приміщеннях міжнародного виставкого центру на лівому березі. Організатори очікували прибуття біля 1500 делегатів, але захід викликав дуже великий інтерес і фактично прибуло біля 3700 делегатів та гостей з різних областей та військових частин України а також представники Німеччини, США, Литви, Молдови та Чехії. Делегація нашої лікарні була представлена 5-ма лікарями- Землянкін О.О., Свиридов В.О., Вацуро М.Ф., Гардубей Є.Ю., Посохов Д.М.

На початку делегати та гості вислухали привітання президента України та голови ВР, міністрів охорони здоров’я та оборони.

21 жовтня таємним голосуванням було обране Правління асоціації хірургів України, котре у свою чергу більшістю голосів обрало Голову правління –  головного позаштатного спеціаліста МОЗ зі спеціальності хірургія, директора ДУ «Національний інститут хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова», професора Олександра Юрійовича Ксенко (фото нижче).

2

Від Херсонської області, членом асоціації хірургів було обрано головного хірурга УОЗ Яновського О.П.

З’їзд був присвячений обговоренню найважливіших проблем і перспектив розвитку сучасної хірургії, розбудові нової системи надання хірургічної допомоги населенню України, і окремо, вперше за багато років, зважаючи на виклики часу, – питанням військово-польової хірургії, особливостям надання медичної допомоги пораненим з мінно-вибуховими та вогнепальними ураженнями, етапності хірургічної допомоги та хірургічній реабілітації поранених. На жаль військовими медиками був констатований факт початкової неготовності військової медицини до війни і що по ходу військових дій приходилося міняти тактику надання медичної допомоги і співпрацювати з цивільною медициною. Біля 60% поранених та хворих із зони АТО лікувались у цивільних медичних закладах.

image004

image002

Види втручань при пошкодженні судин практично не відрізняється від цивільних операцій.

image006

Протягом 22-23 жовтня з’їзд працював у штатному режимі пленарних та секційних засідань, сателітних симпозіумів, круглих столів. Крім військової тематики програма форуму стосувалася  серцево-судинної, дитячої хірургії, комбустіології та пластичної хірургії, хірургічної ендокринології, проблем ургентної хірургії та післяопераційних ускладнень, бариатричної хірургії та трансплантології. Також під час заходу проводилася виставка вітчизняних та зарубіжних компаній – виробників медичної техніки і лікарських препаратів.

image008

 

Лікар-судинний хірург відділення хірургії судин Свиридов В.О.

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

63