ВЗАЄМОДІЯ НАУКИ І ПРАКТИКИ – ЗАПОРУКА ПРОГРЕСУ В МЕДИЦИНІ

Written by Админ on . Posted in Останні події

З 2007 року і по нинішній час продовжується плідна співпраця кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Дніпропетровської державної медичної академії та відділення анестезіології та інтенсивної терапії КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша».

Обидва заклади мають славетну історію: лікарня в минулому році відмітила 100-літній ювілей, а медакадемія відмічатиме своє 100-річчя 15 (28) вересня 2016 року.

Науковці кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Дніпропетровської медакадемії неодноразово приймали участь у роботі щорічних науково-практичних конференціях на базі КЗ «ХМКЛ ім. Є.Є. Карабелеша», заплановані нові зустрічі.

Одним із наших спільних проектів є тема безпеки пацієнтів, а саме: розробка методів фармакологічної органопротекції як одного із шляхів профілактики та корекції органних порушень.

Організатором і головним ідеологом цього важливого проекту є Людмила Василівна Усенко – член-кореспондент НАН та НАМН України, доктор медичних наук, професор кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Дніпропетровської ДМА.

Спільними зусиллями була створена технологія фармакологічної нейропротекції при післяопераційній когнітивній дисфункції, яка захищена 2 Патентами України.

пол

Проф. Усенко Л.В. із своїм учнем  – Полінчуком І.С. в приміщенні музею кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Дніпропетровської ДМА.

Співпраця в цьому напрямку продовжується, результати спільної роботи опубліковані у вигляді лекції у №2 за 2015 рік (С. 24-31) журналу «Медицина неотложных состояний». Це видання внесене до наукометричних баз даних «Джерело», Science Index, Google Scholar, РИНЦ та атестоване ВАК України (постанова президії ВАК № 1-05/2 від 23.03.2011р.).

Усі зацікавлені можуть ознайомитись з лекцією «Послеоперационные когнитивные расстройства как осложнение общей анестезии. Значение фармакологической нейропротекции», опублікованою авторським колективом: Усенко Л.В., Криштафор А.А., Полінчук І.С., Тютюнник А.Г., Усенко А.А., Петрашенок Є.В., на сторінках вказаного видання або на сайті: www.mif-ua.com.

Щирі вітання колегам по роботі та науковцям із Дніпропетровська (з надією на подальшу співпрацю) напередодні Дня медичного працівника з побажаннями миру, творчої наснаги, мудрості та злагоди.

Завідуючий відділенням  анестезіології та інтенсивної терапії
КЗ «ХМКЛ ім. Є.Є. Карабелеша», головний позаштатний
анестезіолог УОЗ Херсонської міськради,
кандидат медичних наук Полінчук І.С.

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

70