Всесвітній день охорони праці

Written by admin on . Posted in Останні події

28 квітня 2017 року

Всесвітній день охорони праці

За оцінками МОП, кожен день у світі в середньому близько 5000 чоловік вмирають в результаті нещасних випадків і захворюваності на виробництві, сумарно досягаючи за рік від 2 до 2,3 мільйона випадків виробничо обумовленої смертності. З цього числа близько 350000 випадків складають нещасні випадки зі смертельним результатом і близько 1,7-2 мільйонів смертей, викликаних пов’язаними з роботою захворюваннями.

Крім того, щорічно працівники страждають приблизно від 270 мільйонів нещасних випадків на виробництві, які ведуть до відсутності на робочому місці протягом більше 3 днів, і від близько 160 мільйонів випадків хвороб без смертельного результату.

Для запобігання нещасним випадкам на виробництві існують цілі інженерні системи з техніки безпеки.

Статистика чітко показує, що найбільш часті випадки травматизму на виробництві відбуваються саме, коли знижується увага працівника. Це як правило відбувається наприкінці робочого дня, в кінці робочого тижня, рідше перед обідньою перервою.

Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше він відзначався у 2003 році.

Тому сьогодні важливо акцентувати увагу на заходах з профілактики виробничого травматизму шляхом забезпечення дотримання вимог законодавства з охорони праці, нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, належного утримання і безпечної експлуатації приміщень, обладнання, устаткування, територій підприємств.

В Україні цей День отримав назву «День охорони праці» і відзначається згідно до Указу Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня.

Благаємо – дотримуйтесь правил з техніки безпеки!

Trackback from your site.

Leave a comment

61