VII Національний Конгрес Асоціації анестезіологів України

Written by Админ on . Posted in Останні події

З 21 по 23 вересня 2016 року у м. Дніпрі відбувся VII-й Національний Конгрес Асоціації анестезіологів України. Делегатом цього форуму, який проходить 1 раз на 4 роки, був завідуючий відділенням анестезіології та інтенсивної терапії КЗ «ХМКЛ ім. Є.Є. Карабелеша», к. мед. н. Полінчук І.С., учасником Конгресу – лікар-ординатор цього ж відділення Сидорко Ю.В.

В Україні нині працює біля 6 тис. лікарів-анестезіологів. На Конгрес було обрано 211 делегатів, учасників Конгресу було біля 1200 чол. з усіх областей України. Також учасниками та гостями цього заходу були провідні вчені США, Франції, Німеччини, Ізраїлю.

Теми, які висвітлювались під час роботи наукового форуму були надзвичайно цікавими та різноманітними: анестезіологічне забезпечення та інтенсивна терапія периопераційного періоду; лікування гострого та хронічного болю; проблема безпеки в анестезіологічній практиці; сучасні принципи інтенсивної терапії критичних та термінальних станів; інтенсивна терапія сепсису та септичного шоку; інтенсивна терапія бойової травми; актуальні питання анестезії та ІТ дитячого віку; сучасні проблеми інтенсивної терапії та анестезії в акушерстві; нове в анестезіології та інтенсивній терапії; медицина катастроф; питання дипломної та післядипломної освіти в анестезіології та ІТ.

В збірнику тез Конгресу  опубліковано 3 наукові роботи, які були створені на основі матеріалів роботи відділення анестезіології та ІТ КЗ «ХМКЛ ім. Є.Є. Карабелеша»:

  • Полінчук І.С., Арбузова В.О., Полінчук І.М., Сидорко Ю.В., Малахов П.С., Цимбал Ю.Ф., Туряниця С.В., Степаненко П.П. Особливості клінічного перебігу негоспітальних пневмоній у період епідемії грипу 2016 року. – С. 213-214;
  • Полінчук І.С., Гардубей Є.Ю., Полінчук І.М., Малахов П.С., Сидорко Ю.В., Арбузова В.О., Туряниця С.В., Степаненко П.П. Дослідження епідеміології факторів ризику в плановій анестезіології. – С. 214;
  • Полінчук І.С., Малахов П.С., Сидорко Ю.В., Цимбал Ю.Ф., Полінчук І.М., Арбузова В.О., Туряниця С.В., Степаненко П.П. Гострі отруєння синтетичними канабіноїдами в практиці лікаря-інтенсивіста. – С. 214-215.

Надзвичайно корисним для практикуючих лікарів став курс освіжаючих лекцій з питань інтенсивної терапії та анестезіології. Лекторами при цьому були відомі вчені України, Франції, Ізраїлю.

В рамках Конгресу відбулось організаційне зібрання делегатів Конгресу, де було обране нове керівництво та прийнята нова редакція Статуту Асоціації анестезіологів України. Згідно із Статутом, професор Глумчер Ф.С. пішов у відставку з посади президента Асоціації, а новим президентом Асоціації, за поданнями Херсонського, Івано-Франківського, Миколаївського обласних осередків, які ми надсилали на адресу Асоціації в червні 2016 року, більшістю голосів було обрано професора кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, учня професора Глумчера Ф.С., Дуброва Сергія Олександровича, 1978 н. р.

3

Питання та технології, які можуть бути використані в практичній роботі відділення анестезіології та ІТ нашої лікарні.

  1. Клінічні протоколи в інтенсивної терапії – відповідальний за розробку та впровадження – голова Комітету з інтенсивної терапії Асоціації, професор Підгірний Ярослав Михайлович (Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького».
  2. Новий протокол серцево-легеневої та церебральної реанімації.
  3. Протокол припинення штучної вентиляції легень в умовах відділення інтенсивної терапії.
  4. Нова стратегія респіраторної терапії при гострому респіраторному дистрес-синдромі.
  5. Церебропротекторна терапія при ішемічному інсульті.

 

Зав. від. анестезіології та ІТ, к. мед. н. Полінчук І.С.

Trackback from your site.

Leave a comment

62