Відбувся 39 International symposium Charing Cross

Written by admin on . Posted in Останні події

З 24 – 28 квітня 2017 р, в  Лондоні, Великобританія відбувся 39 International symposium Charing Cross. Це найбільш масовий захід з  проблем судинної та ендоваскулярної хірургії  в світі. Вперше він відбувався в 1978 році в шпиталі  Charing Cross. На ньому було тоді всього 100 учасників. Зараз кількість учасників виросла до 4311 з 80 країн світу і проходить він вже в спеціальному конгрес – холі: Олімпія – Лондон.

Основна місія заходу це вироблення консенсусу  для проблем судинної хірургії на 3 роки який народжується в обговоренні результатів найновіших досліджень спеціальною експертною радою. Тобто він базується на трьох основних принципах – навчання, інновації, докази.

Всі судинні захворювання  об’єднуються в чотири групи:

  1. Захворювання черевної та грудної аорти
  2. Захворювання периферичних судин
  3. Захворювання сонних артерій та проблеми інсульта
  4. Захворювання вен.

Крім того на даному заході можна було пройти тренінги з ендоваскулярної хірургії на симуляторах чи з відкритої хірургії, або з ультразвукової діагностики.

Приємно було те, що КЗ Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є.Карабелеша була представлена доповідю постерною на даному заході, всього з нашої країни були ще 2 доповіді з м. Києва.

Більш детальна інформація про новинки в лікуванні та діагностиці буде представлена на лікарняній конференції.

Лікарню на симпозіумі представив лікар-ангіохірург, к.м.н. Гардубей Є.Ю.

Trackback from your site.

Leave a comment

71