Відбулася конференція «Медицина Херсону на варті суспільного здоров’я населення»

Written by admin on . Posted in Останні події

22.02.2017 року відбулася конференція «Медицина Херсону на варті суспільного здоров’я населення» з вивчення шляхів удосконалення якісної та доступної медичної допомоги мешканцям м. Херсон.

Конференція медичних працівників м. Херсон скликана за рішенням розширеної робочої групи від 07.02.2017 року і становить собою суспільний форум, на якому представлені колективи медичних працівників крупних лікувально-профілактичних установ системи охорони здоров’я міста.

У роботі конференції також взяли участь представники органів виконавчої влади, профспілкових комітетів закладів охорони здоров’я,  громадських медичних організацій м. Херсон.

Головна мета конференції – сприяння розвитку громадського суспільства та консолідація зусиль медичної спільноти та представників виконавчої влади для вирішення актуальних проблем галузі охорони здоров’я у місті. Глибоко усвідомлюючи надзвичайно відповідальну місію кожного закладу охорони здоров’я, кожного медичного працівника, покладену на них суспільством, спираючись на принципи рівного доступу до якісної медичної допомоги, конференція визначила  пріоритети розвитку медичної галузі міста.  Консолідація зусиль органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо розвитку медичної допомоги, спрямування лікувально – діагностичного процесу на реалізацію очікувань суспільства з питань здоров’я громадян є визначальним кроком до оптимізації всієї системи медичної допомоги міста.

Учасники конференції відзначили, що галузь охорони здоров’я разом з усією країною переживає нелегкий період свого розвитку. Продовжує формуватися законодавча база вітчизняної охорони здоров’я.  Найближчим часом реалізуються заходи, спрямовані на розвиток охорони здоров’я, в тому числі реформування первинної медико – санітарної допомоги (ПМСД), формування госпітальних округів, розвиток громадського здоров’я.

За результатами роботи конференції прийнято за основу проект Резолюції конференції, який учасники підтримали одноголосно.

Trackback from your site.

Leave a comment

61