Відбулась оперативна нарада у головного лікаря.

Written by admin on . Posted in Останні події

14.02.2018р. о 13:00 в конференц-залі КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» відбулась оперативна нарада у головного лікаря. 

Порядок денний:

  1. Про підсумки підготовки з питань цивільного захисту населення у сфері охорони здоров’я у 2017 році та основні заходи на 2018рік.

                        Доповідав: Доценко Віктор Борисович.

  1. Про підсумки роботи онкологічної служби Суворовського району за 2017 рік та завдання на 2018 рік. Аналіз стану онкологічної допомоги хворих на рак прямої кишки.

                                Доповідали: Денисенко Максим Сергійович,

Панов Віталій Васильович.

  1. Про стан захворюваності працівників лікарні та їх оздоровлення за підсумками 2017 року.

Доповідала: Чібіцева Світлана Вікторівна.

Віктор Борисович звернув увагу що у 2017 році заходи цивільного захисту були спрямовані на попередження виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, відпрацювання практичних навиків і злагодженості дій по їх ліквідації, навчання працівників  клінічної лікарні діям у надзвичайних ситуаціях.

На протязі 2017 року відпрацьована плануюча документація з питань цивільного захисту.

У 2017 році продовжувалась робота по проведенню з усіма працівниками, які  приймаються на роботу, інструктажів з питань цивільного захисту та навчанню діям у надзвичайних ситуаціях. У структурних підрозділах проводяться повторні інструктажі з підлеглими працівниками, а також позапланові інструктажі за напрямками цивільного захисту. У структурних підрозділах організовано проведення навчання працівників діям у надзвичайних ситуаціях відповідно до затвердженого розкладу занять. Також з працівниками лікарні періодично проводяться практичні заняття по відпрацюванню навиків користування первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) та діям на випадок виникнення НС.

Негативним являється, перш за все, відсутність фінансування витрат на потреби цивільного захисту клінічної лікарні і виділення цільових коштів у кошторисі витрат.

Взагалі ж, за приблизними підрахунками зведеного кошторису витрат на виконання заходів розвитку і удосконалення цивільного захисту та попередження надзвичайних ситуацій необхідно 1,5 млн.грн.

На завершення хочу зазначити, що протягом минулого року адміністрація лікарні та керівники структурних підрозділів вишукали і витратили на потреби забезпечення пожежної безпеки на об‘єктах лікарні майже 40 тис.грн. Це кошти як бюджетні, так і позабюджетні. А питання пожежної безпеки є невід‘ємною частиною цивільного захисту.

Максим Сергійович розповів що кількість онкологічних хворих, які перебувають на «Д» обліку по Суворовському району в 2017 році зросло і склало 4020 чоловік.

Показник захворюваності (виявляємості) по Суворовському району підвищився до 466.6 на 100 тис. (2016 рік.- 448.1 на 100 тис. Нас.) В 2017 році, нижче міського (514.1) але вище обласного (414).

У порівнянні з попередніми роками збільшився відсоток виявлених онкологічних захворювань в I-II стадії (58.3%), вище міського та обласного показників.

Питома вага онкохворих виявлених активно в 2017 році підвищився на 7.1% – 33.9% (2015г- 31,8%, 2016 р -26.8). Показник вище обласного, але нижче міського.

Питома вага занедбаності в 2017 році виріс і склав 22.8%.

З числа захворілих в 2017 році жінок більше ніж чоловіків на 6%.

У структурі захворюваності на першому місці ЗНО шкіри, на другому – молочної залози, на третьому – легені.

Смертність склала 178,5 на 100 тис. Населення, що вище міського (172,8) але нижче обласного (183,4) показників.

Дорічна  летальність зросла – 21.2% (2016г.-20.1%). Показник нижче обласного (26,2) і міського (19,6).

 

Віталій Васильович виділив необхідне:

  • раннє виявлення передпухлинних, пухлинних і запальних захворювань прямої та ободової кишки;
  • своєчасне їх лікування;
  • зниження смертності та інвалідизації від КРР (колоректальний рак);
  • оздоровлення хворих і профілактика захворювань прямої та ободової кишки;
  • збільшення потоку хворих на амбулаторному прийомі у проктолога і гастроентеролога, а також в проктологічному і гастроентерологічному відділеннях стаціонару;
  • різке збільшення числа хворих, які пройшли ректоскопію, ФКС, як найбільш точних методів діагностики КРР, і розвиток матеріальної бази ендоскопічних кабінетів лікарняного об’єднання;
  • активне ендоскопічне лікування хворих з поліпами прямої та ободової кишок, як передраковий захворювання і профілактики КРР (колоректального раку).

У разі сприятливих матеріальних умов придбання обладнання для впровадження в практику відділення лапароскопічних технологій в лікуванні і діагностики патології товстого кишечника.

Світлана Вікторівна розповіла що в лікарні проводиться робота направлена на зниження захворюваності співробітників, раннього виявлення онкопатології та інших хвороб, своєчасного направлення хворих на лікування у відділення стаціонару, денний стаціонар, інші лікувальні заклади.

Для діагностики пухлинних захворювань проводиться ультразвукове обстеження, мамографія, ПСА діагностика. Профілактичними медичними оглядами охоплено 99,8% працюючих, виявлена первинна патологія у 8,9% пацієнтів. Проведено медичний огляд працюючих у шкідливих умовах праці, оглянуто 100%. Одна хвора працевлаштована. Проведено планові щеплення проти дифтерії та праця, гепатиту В, грипу.

Оздоровлено в реабілітаційних відділеннях санаторіїв 11 хворих. Безкоштовно проведено 198 мамографій, своєчасно виявлено рак молочної залози І стадії.

Завдання на 2018 рік:

  1. Провести комплексний медичний огляд співробітників за графіком.
  2. Виконати планові щеплення від правця, дифтерії, гепатиту В, грипу.
  3. Оздоровлювати співробітників в будинках відпочинку, реабілітаційних відділеннях санаторіїв.

Trackback from your site.

Leave a comment

63