Участь представників м. Херсон у ІІ Міжрегіональній зустрічі з питань обговорення підходів та інструментів із забезпечення якості та сталості надання ВІЛ-послуг

Written by Админ on . Posted in Останні події

Фахівці КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» разом з представниками Херсонського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом та  ХМГО «Асоціація 21 століття» прийняли участь у міжрегіональній зустрічі з питань обговорення підходів та інструментів із забезпечення якості та сталості надання ВІЛ-послуг, яка проходила у м. Київ  з 19 – 21 вересня 2016  року.

ІІ Міжрегіональна зустріч колаборативу з покращення якості проводилась з метою обміну досвідом між регіонами щодо успішно впроваджених змін у сфері протидії ВІЛ/СНІДу, підтверджених даними; пріоритезації та оптимізації регіональних пакетів зазначених змін; обговорення підходів та інструментів із забезпечення якості скрінінгу на ризик ВІЛ-інфекції, консультування та тестування, прихильності до лікування.

Зустріч організована фахівцями проекту USAID RESPOND, спрямованого на підтримку сталих національних програм зменшення темпів розповсюдження ВІЛ-інфекції серед представників груп найвищого ризику в Україні та їхніх сексуальних партнерів.

Українські партнери проекту: ДУ «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України», ВБО «Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ/СНІД» та МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні». Партнерами проекту на регіональному та місцевому рівнях є НУО, заклади охорони здоров’я та надавачі соціальних послуг.

dsc09576

Проект спрямований на досягнення подвійної мети:

  • покращення якості послуг у сфері ВІЛ/СНІД серед представників груп найвищого ризику та їхніх сексуальних партнерів;
  • підвищення потенціалу українських інституцій та організацій для виконання якісних програм у сфері ВІЛ/СНІД.

У рамках колаборативу розглядались питання:

–  Протидія ВІЛ/СНІДу в Україні: вектор руху, пріоритети та завдання;

– Забезпечення якості шляхом використання стандартів та кращих практик щодо скрінінгу на ризик ВІЛ-інфекції, тестування на ВІЛ, та формування прихильності до лікування;

–  Використання он-лайн платформи як інструменту обміну досвідом.

Отриманий на зустрічі досвід буде застосований в місті Херсон із залученням органів місцевого самоврядування, неурядових організацій та закладів охорони здоров’я.

 

Підготувала лікар – інфекціоніст   Демедюк О.І.

Trackback from your site.

Leave a comment

61