У Херсоні стартувала вакцинальна кампанія

Written by Админ on . Posted in Останні події

Першість у проведенні вакцинації від коронавірусної хвороби отримала лікарня Карабелеша. Вакцину у кількості 20 доз до медичного закладу доставила мобільна бригада з дотриманням умов «холодового ланцюга» – забезпечення температурного режиму від 2 до 8 градусів вище нуля.


Спочатку вакцинуватимуться медики КНП «ХМКЛ ім. Є.Є. Карабелеша» і екстреної медичної допомоги. До початку вакцинальної кампанії у лікарні підготувалися завчасно. Для цього облаштували кімнату для реєстрації та очікування, кабінет для проведення щеплення і місце для відпочинку після введення вакцини.


А першим сміливцем, хто отримав вакцину у тимчасовому пункті щеплення стаціонару лікарні став Сергій Заєць, завідувач міського інсультного центру КНП «ХМКЛ ім. Є.Є. Карабелеша».
– Завдання вакцини – це профілактика коронавірусної інфекції. І хто як не медики розуміють значення цієї істини. Сподіваюся, що населення області з розумінням поставляться до вакцинальної кампанії. Бо профілактика – беззаперечний помічник у попередженні хвороби,- підкреслив Сергій Семенович.


У Херсонській області вакцинація відбудеться в п’ять етапів. Щеплення отримають: медики, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19; люди з надзвичайно високим ризиком інфікування; люди з високим ризиком інфікування та співробітники ДСНС, СБУ, поліції, освітніх установ; люди віком від 60 до 64 років, дорослі з супутніми захворюваннями; усі інші категорії населення.


До відома: вакцина Oxford/AstraZeneca (Covishield) офіційно зареєстрована в Україні.

Отримана вакцина від визнаного в світі виробника – британсько-шведської компанії AstraZeneca (CoviShield), яка відповідає стандартам безпечності та якості і широко використовується провідними країнами Європи та світу.


Нагадуємо: вакцинація є добровільною та безоплатною.

 

 

Trackback from your site.

Leave a comment

63