Тренінг «Формування толерантного ставлення у медичних працівників до людей, які живуть з ВІЛ»

Written by Админ on . Posted in Останні події

4 травня 2018 року сімейні лікарі та сімейні медичні сестри поліклініки №3 та сімейної амбулаторії у рамках співпраці з проектами USAID, «Реформа ВІЛ послуг в  дії», Херсонською міською організацією «Асоціація 21 століття» пройшли тренінг «Формування толерантного ставлення у медичних працівників до людей, які живуть з ВІЛ».

Тренінг провела лікар – інфекціоніст КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім..Є.Є.Карабелеша» Єрохіна Альона Олександрівна, висвітливши поняття прав людей з ВІЛ, поняття стигми, дискримінації, толерантності.

Учасники тренінгу отримали інформацію  щодо епідемії ВІЛ/СНІД в Херсонській області, Україні та світі, шляхи передачі та засоби профілактики щодо інфікування ВІЛ.

Ця тема викликала жвавий інтерес у медичних працівників поліклініки №3 та в результаті їх спілкування з тренером були зроблені висновки, що для зниження рівня нетолерантного ставлення суспільства до людей, які живуть із ВІЛ, та їх дискримінації є проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, що сприятиме подоланню страху, хибних стереотипів і упередженого ставлення до таких осіб.

 

Завідуюча поліклінікою №3   О.Л.Волкова

Trackback from your site.

Leave a comment

61