Сучасні стандарти діагностики та лікування захворювань печінки

Written by Админ on . Posted in Останні події

20 лютого в конференц-залі КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» пройшов науково-практичний семінар «Сучасні стандарти діагностики та лікування захворювань печінки» в рамках виїзного засідання громадської організації «Українська асоціація по вивченню захворювань печінки». В роботі семінару прийняли участь лікарі гастроентерологи, терапевти, лікарі загальної практики-сімейної медицини, інфекціоністи м. Херсона та області.

_DSC1522

Директор департаменту стандартизації медичних послуг ДП «Державний експертний центр» МОЗ України – Ліщишина Олена Михайлівна ознайомила учасників семінару з практичними аспектами розробки та впровадження клінічних настанов, стандартів, протоколів з напряму захворювань печінки. В ході обговорення питання пояснила принципи взаємодії лікар-паціент, відповідно до наявних клінічних і локальних протоколів лікування хворих, принципи формування локальних протоколів, їх значення і роль в повсякденній роботі лікаря, основні напрямки реформування системи охорони здоров’я.

_DSC1536

Головний позаштатний гастроентеролог Департаменту ОДА Херсонської області – Короленко Галина Олександрівна розповіла про сучасні схеми консервативного лікування хвороб жовчного міхура.

_DSC1547

Щербиніна Марина Борисівна, д.мед.н., професор (м. Дніпропетровськ) ознайомила присутніх з сучасними підходами до лікування цирозу печінки, новинками в сфері фармакології, властивостями та ефективністю нових препаратів.

_DSC1585

По закінченню семінару всі учасники отримали сертифікати.

Ірина Філатова, організаційно-методичний відділ

Trackback from your site.

Leave a comment

71