Щоденник фестивалю

Written by Админ on . Posted in Останні події

Перший день

27 квітня 2015 року

Головна мета фестивалю – в цікавій формі надати юнакам та дівчатам інформацію про ризики сучасного життя, про негативний вплив шкідливих звичок, нагадати про необхідність відповідального ставлення до свого здоров’я та навчити їх соціальним навичкам безпечної поведінки.

В перший день фестивалю в Центральній міській бібліотеці ім. Лесі Українки пройшов інформаційний день «Репродуктивне здоров’я молоді – майбутнє нації». Спеціалістами КДМ проведені інтерактивні лекції: «Сімейні цінності в збереженні репродуктивного здоров’я молоді», «ВІЛ/СНІД та хвороби, що передаються статевим шляхом і їх вплив на репродуктивне здоров’я», соціальний тренінг з попередження ризикованої поведінки «Як сказати «НІ!». Підлітки взяли участь в інтерактивних іграх, переглянули відеофільм про шляхи передачі ВІЛ- інфекції та відповіли на анкету. В ході заходу підлітки впевнилися, що бути здоровим сьогодні модно і економічно вигідно.

В заходах фестивалю приймають участь партнери КДМ з Християнського молодіжного руху «Анастасіс»: Отець Віталій та соціальні працівники

Для студентів Херсонського кооперативного економіко-правового коледжу участь у фестивалі стала традиційною. Молодь прослухала інтерактивні лекції: «Профілактика ризикованої поведінки», «Сімейні цінності в збереженні репродуктивного здоров’я молоді». Було переглянуто відеофільм «Про наркотики» . Підлітки прийняли участь в тренінгу соціальних навичок «ВІЛ стосується кожного».

В Херсонському музичному училищі проведено лекцію «Негативний вплив шкідливих звичок на організм підлітків», тренінг безпечної поведінки «Як сказати «Ні!», переглянуто відеофільм «Що треба знати про ВІЛ/СНІД».

Волонтери КДМ провели тестування учасників першого дня фестивалю для виявлення рівня обізнаності молоді з актуальних питань здорового способу життя та збереження здоров’я.

В рамках проведення фестивалю «Молодь обирає здоров’я» в ЗОШ №30 представники фірми «Данон» прочитали лекцію «Здорове харчування, значення молочних продуктів для підростаючого покоління», переглянуто відеофільм.

Лялька Діно, кіт Матроскін провели з дітьми інтерактивні ігри.

Діти отримали в подарунок продукцію ООО «Данон».

Фотозвіт

 

Заступник головного лікаря з дитинства КЗ “ХМКЛ ім. Є.Є. Карабелеша” В.В.Самодіна

 

 

Trackback from your site.

Leave a comment

61