Семінар “Толерантність та недискримінація в роботі з представниками груп, що є найбільш уразливими до ВІЛ”

Written by admin on . Posted in Останні події

06.10.2016 року на базі навчально-тренувального центру КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» пройшли два навчальні семінари на тему: «Толерантність та недискримінація в роботі з представниками груп, що є найбільш уразливими до ВІЛ».

У першому семінарі, що проводився для надавачів соціальних послуг прийняли участь представники державних установ та не урядових громадських організацій.

Мета заходу подолання стигматизації та дискримінації до представників/ць груп, що є найбільш уразливими до ВІЛ (СІН, РКС, ЛГБТ), а також побудова взаємодії між представниками/цями груп, найбільш уразливими до ВІЛ, надавачами/ками соціальних послуг.

Тема семінару – ознайомлення з антидискримінаційним законодавством, поняттям стигми, дискримінації і толерантного ставлення.

У другому  семінарі серед УГ, а саме серед СІН.

semin4

Тема семінару – ознайомлення с законами антидискримінаційного законодавства, поняттям стигми, дискримінації та толерантного ставлення, інструменти відстоювання та відновлення  своїх прав.

Інформаційна компанія проходить за сприянням Всеукраїнської благодійної організації «Ініціатива заради життя» м. Миколаїв та Херсонської міської громадської організації «Асоціація 21 століття» в рамках проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії» за напрямком «Антидискримінаційна освіта професійних спільнот» за підтримки компанії «Deloitte Consulting LLP».

semin5

Мета проекту – формування толерантного ставлення до УГ шляхом впровадження інформаційної кампанії у Миколаївській, Одеській та Херсонській областях, спрямованої на зниження стигми та дискримінації стосовно представників груп ризику до ВІЛ: РКС, СІН та ЛГБТ серед надавачів медичних послуг.

semin2

Завдання проекту направленні на зміни, а саме:

  • Трансформувати негативні установки серед медиків на толерантне ставлення стосовно представників груп ризику до ВІЛ: , СІН, РКС та ЛГБТ.
  • Проінформувати про відповідальність (існуючу законодавчу базу), засоби захисту, формування адекватного сприйняття власного ризику серед медиків при наданні послуг представників груп ризику до ВІЛ: РКС, СІН та ЛГБТ.
  • Проінформувати представників груп ризику до ВІЛ: РКС, СІН та ЛГБТ стосовно своїх прав на медичне обслуговування, а також надати інструменти поновлення своїх прав (починаючи від можливих комунікаційних сценаріїв прийому в лікарнях до скарг у відповідні інстанції).

semin3

Семінар провели:

Виконавчий директор Миколаївського обласного громадського молодіжного руху «Пенітенціарна ініціатива» – Моспан Ірина Ярославівна;

Завідуюча Відділу профілактичної організаційно-методичної роботи та моніторингу і оцінки програмних заходів ХОЦПБС – Анікейчик Тетяна Олексіївна;

Координатор проекту у м. Херсоні Херсонської міської громадської організації «Асоціація 21 століття» — Муль Мар’ян Юрійович.

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

63