Семінар для юристів та правозахисників

Written by Админ on . Posted in Останні події

28.09.2016 року на базі навчально-тренувального центру КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» пройшов навчальний семінар для юристів та правозахисників на тему: «Толерантність та недискримінація в роботі з представниками груп, що є найбільш уразливими до ВІЛ». У якому прийняли участь представники державних установ та не урядових громадських організацій, таких як:

  • КЗ «ХМКЛ ім. Є.Є.Карабелеша»
  • Херсонського місцевого центру зайнятості
  • Гуманітарного центру по роботі з внутрішньо переміщеними особами
  • Херсонського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги
  • ХМГО «Асоціація 21 століття»
  • ХОБФ «Мангуст»
  • ВБО «Позитивні жінки»
  • ХОВМ ЛЖВ

Мета заходу подолання стигматизації та дискримінації до представників/ць груп, що є найбільш уразливими до ВІЛ (СІН, РКС, ЛГБТ).

Тема семінару – ознайомлення з антидискримінаційним законодавством, поняттям стигми, дискримінації і толерантного ставлення.

Інформаційна компанія проходить за сприянням Всеукраїнської благодійної організації «Ініціатива заради життя» м. Миколаїв та Херсонської міської громадської організації « Асоціація 21 століття» в рамках проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії» за напрямком «Антидискримінаційна освіта професійних спільнот» за підтримки компанії «Deloitte Consulting LLP».

Мета проекту – формування толерантного ставлення до УГ шляхом впровадження інформаційної кампанії у Миколаївській, Одеській та Херсонській областях, спрямованої на зниження стигми та дискримінації стосовно представників груп ризику до ВІЛ: РКС, СІН та ЛГБТ серед надавачів медичних послуг.

img_2734 img_2761

Завдання проекту направленні на зміни, а саме:

  • Трансформувати негативні установки серед медиків на толерантне ставлення стосовно представників груп ризику до ВІЛ: , СІН, РКС та ЛГБТ.
  • Проінформувати про відповідальність (існуючу законодавчу базу), засоби захисту, формування адекватного сприйняття власного ризику серед медиків при наданні послуг представників груп ризику до ВІЛ: РКС, СІН та ЛГБТ.
  • Проінформувати представників груп ризику до ВІЛ: РКС, СІН та ЛГБТ стосовно своїх прав на медичне обслуговування, а також надати інструменти поновлення своїх прав (починаючи від можливих комунікаційних сценаріїв прийому в лікарнях до скарг у відповідні інстанції).

img_2744 img_2735

Семінар провели:

Виконавчий директор Миколаївського обласного громадського молодіжного руху «Пенітенціарна ініціатива» – Моспан Ірина Ярославівна;

Завідуюча Відділу профілактичної організаційно-методичної роботи та моніторингу і оцінки програмних заходів ХОЦПБС – Анікейчик Тетяна Олексіївна;

Координатор проекту у м. Херсоні Херсонської міської громадської організації «Асоціація 21 століття» — Муль Мар’ян Юрійович.

Навчально-тренувальний центр

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

71