Проект з покращення якості для забезпечення безперервності ВІЛ-послуг

Written by Админ on . Posted in Останні події

02.02.2016 р на підставі Меморандуму про започаткування спільного проекту з покращення якості для забезпечення безперервності ВІЛ-послуг між проектом USAID RESPOND та Департаментом охорони здоров’я Херсонської ОДА,  у рамках реалізації проекту міжнародної технічної допомоги «Покращання послуг у сфері ВІЛ/СНІД серед представників груп найвищого ризику в Україні», що фінансується Агенцією США з міжнародного розвитку (USAID), який виконується в рамках Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки про гуманітарне і техніко-економічне співробітництво,  КЗ “ХМКЛ ім .Є.Є. Карабелеша”  та КЗ “Херсонська міська клінічна лікарня ім. О.С. Лучанського” отримано комп’ютерну техніку з програмним забезпеченням на суму 27 528, 36 грн.

Обладнання призначено для використання на сайті антиретровірусної терапії для ВІЛ – інфікованих, відкритому в 2015 році на базі кабінету «Довіра» лікарні. Сьогодні тут отримають специфічне лікування 75 ВІЛ – інфікованих пацієнтів.

П’ятирічний проект USAID RESPOND спрямований на підтримку сталих національних програм зменшення темпів розповсюдження ВІЛ-інфекції серед представників груп найвищого ризику в Україні та їхніх сексуальних партнерів.

Проект запроваджений для досягнення подвійної мети:

  • покращення якості послуг у сфері ВІЛ/СНІД серед представників груп найвищого ризику та їхніх сексуальних партнерів;
  • підвищення потенціалу українських інституцій та організацій для виконання якісних програм у сфері ВІЛ/СНІД.

RESPOND працює у партнерстві з українськими надавачами послуг, виконавцями програм та тими, хто приймає рішення для дизайну та документування моделі континууму клієнт-орієнтованої профілактики ВІЛ, послуг з лікування та догляду.

Адміністрація закладу висловлює вдячність начальнику Департаменту охорони здоров’я Херсонської ОДА Короленко Віктору Миколайовичу та виконавчому директору ХМГО «Асоціація 21 століття», яка працює в сфері протидії ВІЛ/ СНІДу,  Зятюку Ярославу Степановичу за підтримку прагнення медичних працівників  лікарні об’єднати зусилля в проектах подолання епідемічного розповсюдження ВІЛ – інфекції.

Адміністрація лікарні

Trackback from your site.

Leave a comment

61