Поліклініка №3 КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» отримала статус «Чиста лікарня безпечна для пацієнта»

Written by admin on . Posted in Останні події

У всьому світі існують програми, які здійснюють контроль за поширенням інфекцій. Вони відіграють дуже важливу роль у зниженні рівнів захворюваності як пацієнтів, так і медиків, надмірних витрат лікувальних установ, смертності. Подібна практика існує сьогодні і в Україні. Проект «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» стартував у травні 2012 року, за ініціативи  Всеукраїнської Асоціації медичних сестер України та громадської організації Служби організації інфекційного контролю (СОІК).

В поліклініці №3 КЗ «ХМКЛ ім..Є.Є.Карабелеша» робота у напрямку корекції системи гігієни лікарні розпочалася ще у 2014 році. Оснастив 2 поверх поліклініки засобами та обладнаннями для проведення дезінфекції згідно Стандартів оснащення об’єктів у відділенні, вказаних у вимогах проекту, відділення поліклініки у квітні 2014 року отримало почесну відзнаку «Чиста лікарня безпечна для пацієнта».

Приємно відмітити, що в ході повторних  аудитів у 2015 та 2016 роках не було виявлено жодних недоліків у налагодженні санітарно-гігієнічного режиму та спеціалістом з інфекційного контролю СОІК були видані відповідні сертифікати.

Основне завдання працівників сімейної поліклініки №3 – це створити найкращі умови з метою забезпечення найвищої якості надання медичної допомоги. Тому робота в цьому напрямку продовжувалась. Було оснащено необхідними засобами та системами, згідно методичних рекомендацій щодо впровадження в лікувально-профілактичних та діагностичних закладах проекту «Чиста лікарня безпечна для паціента», всі кабінети 1 поверху поліклініки. Проведений аудит спеціалістом Служби організації інфекційного контролю Зубченко Л.В. показав 100% оснащення дозуючими системами, засобами для гігієни рук, для дезінфекції поверхонь, інструментів, ВМП, обладнанням для прибирання, професійними ємкостями тощо.

Таким чином, 28 липня 2017 року поліклініка №3  КЗ «ХМКЛ ім..Є.Є.Карабелеша» увійшла  у реєстр чистих та безпечних та отримала почесне звання «Чиста лікарня безпечна для пацієнта».

Поліклініка №3 – сімейна медицина – це поліклініка з європеськими стандартами та безпечним наданням медичної допомоги.

Беззаперечним є факт, що надалі робота в цьому напрямку буде продовжуватись. Персонал усвідомлює всю відповідальність врученої їм відзнаки, адже мало отримати відзнаку – потрібно завжди прагнути кращого!

Присвоєння статусу «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» — це обов’язок кожного медичного закладу.

 

Завідуюча поліклінікою №3                                                            Волкова О.Л.

Старша медична сестра поліклініки №3                                    Старчикова О.М.

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

69