Підсумкова медична Рада

Written by admin on . Posted in Останні події

2 лютого 2017 р. в стінах КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є.Карабелеша» відбулася підсумкова медична Рада, в якій прийняли участь почесні гості –  виконуюча обов’язки заступника міського голови Рузгіс О.В., секретар міської ради Урсуленко О.Б., заступник директора Департаменту охорони здоров’я Херсонської ОДА Бондарева Л.В.

З основною доповіддю виступила головний лікар закладу А.П.Малицька. Вона зазначила, що для колективу лікарні 2016 рік був, з одного боку, вдалим, з точки зору укріплення матеріально-технічної бази лікарні, а з другого боку, останні 2 місяці видались дуже нестабільними. Але співробітники працювали дуже раціонально, усі свої старання направляли на збереження обсягів медичної допомоги, покращання показників роботи закладу, впровадження нових технологій, а також значну увагу приділяли профілактиці хвороб. Щодо основних напрямків діяльності лікарні: покращився показник відвідуваності лікарні – за рік лікарню відвідало 1190823 пацієнтів, у стаціонарі проліковано 12371 хворий, середня вартість 1 ліжко-дня для  лікування хворих у стаціонарі склала 12,10 грн., по харчуванню – 8,38 грн.

 

На придбання обладнання було витрачено 6,9 млн. грн., на проведення капітальних ремонтів майже 1,0 млн. грн. Протягом 2016 року, завдячуючи рішенням міських депутатів, лікарня отримала новий наркозний сучасний апарат для операційної проктологічного відділення, два апарати ШВЛ для відділення інтенсивної терапії і рентген-ангіографічний комплекс. 2016 рік відзначився низкою заходів щодо покращання роботи з питань протидії розповсюдженню соціально небезпечних хвороб. На підставі Меморандуму між проектом USAID RESPOND та Департаментом охорони здоров’я Херсонської облдержадміністрації лікарня долучилася до започаткування спільного проекту з покращення якості для забезпечення ВІЛ-послуг серед населення, у тому числі представників груп найвищого ризику. Також, в закладі втілюється проект  «Реформа ВІЛ-послуг у дії», запроваджений консалтинговою компанією «Deloitte». Завдячуючи цим проектам була виконана ретельна робота. Також була висвітлені проблемні питання із захворюваності на онкологічні, серцево-судинні, ендокринологічні захворювання.

Були проголошені пріоритетні напрямки розвитку лікарні у 2017 році – це впровадження рентгенінтервенційних методів лікування у судинній хірургії, удосконалення медичної допомоги хворим на гострі порушення мозкового кровообігу, рання діагностика онкозахворювань, розвиток відновних методів лікування, і, безумовно, профілактична робота. Також було відмічено, що 30 листопада Кабінет Міністрів України дав старт розгортанню національного медичного страхування в Україні. Національним страхуванням будуть повністю фінансово покриті екстрена допомога та первинна ланка медицини. «Тому, не вагаючи часу, ми повинні добре підготувати нашу первинну ланку до роботи в нових умовах. Дещо було зроблено у попередні роки, в тому числі й у 2016 році. Ми створили додатково 12 сімейних дільниць, додатково підготували 7-х сімейних лікарів, отже будемо працювати в нових умовах фінансування. Прийшов час будувати й запроваджувати!».

Співдоповідачем виступила голова профспілки лікарні Тітова Н.Г. В обговоренні доповідей прийняли участь заступник головного лікаря з поліклінічної роботи Керецман О.М., заступник головного лікаря з дитинства Самодіна В.В., в.о. заступника головного лікаря з медичної частини Побер О.Л., судинний хірург, к.м.н. Гардубей Є.Ю. та лікар-інтерн Мутагарова Р.М.

Гостями були висловлені слова подяки колективу за порядну та ефективну роботу. Також були вручені подяки співробітникам лікарні за підсумками роботи у звітному році.

 

Trackback from your site.

Leave a comment

71