Перший день фестивалю

Written by admin on . Posted in Останні події

Фестиваль стартував!                                          

Перший день фестивалю «МОЛОДЬ ОБИРАЄ ЗДОРОВЯ»

26 квітня 2017 року

Перший день фестивалю розпочався у Херсонському гідрометеорологічному технікумі. Інтерактивні лекції «Наркоманія – хвороба тіла, розуму й душі» , «Безграмотність + секс = хвороби»  нагадали молоді про особисту відповідальність кожного за своє здоров’я. Студенти  взяли участь у  тренінгу «Прості відповіді на складні запитання»  з попередження ризикової поведінки.  В ході заходу підлітки переглянули відеофільм  про шляхи передачі ВІЛ- інфекції, про попередження захворювань, що передаються статевим шляхом , про негативний вплив наркотичних речовин.   Волонтери кабінету «Клініка, дружня до молоді»   запропонували підліткам пройти анонімне анкетування з питань репродуктивного здоров’я, роздали інформаційні матеріали, запропонували пройти обстеження на ВІЛ швидкими тестами в КДМ.

У центральній міській бібліотеці ім. Л. Українки  відбувся інформаційний захід «Доведи, що Ти – не нуль», присвячений Дню протидії дискримінації. Під час заходу студенти навчальних закладів в інтерактивному спілкуванні  у форматі відкритий мікрофон обговорили питання стигматизації і дискримінації у сучасному суспільстві та їх вплив на здоров’я молоді. В ході   тренінгу «Толерантність як головний чинник подолання стигматизації та дискримінації» підлітки навчилися робити крок до толерантності та проявляти її  у поведінці.

ХОЦ “Успішна жінка” представив спектакль альтернативного соціального театру «Мистецтво, що провокує, захоплює, доводить, що ти не нуль», який викликав у аудиторії жваву дискусію.

Представник духовенства священник украинскої православной церкви отець Анастасій провів бесіду «Надія – це те, що спонукає на дію» про необхідність власного духовного розвитку та формування толерантного ставлення до різних релігійних поглядів.

Активний діалог з молоддю «СТИГМА В РЕКЛАМІ ЯК МЕХАНІЗМ ВПЛИВУ НА СОЦІАЛЬНУ ПОВЕДІНКУ» провела студентка факультету дизайну  ХНТУ

Непідробний інтерес викликав перегляд  соціальних роликів, присвячених протидії дискримінації в суспільстві, та фільму Урі Барбаш «Стигма».

Кожен зміг  оцінити рівень своєї толерантності, відповівши на запитання тесту  «Наскільки ви толерантні?»

Керівник КДМ                                                                   Н. І. Крамаренко

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

63