Не погасити пам’яті Вогонь

Written by admin on . Posted in Останні події

…Низько в скорботі знамена схиляєм,
Клятві священній навік присягаєм:
Іменем сина, що батька не знає,
Іменем жінки, що овдовіла,
Іменем матері, що посивіла,
Іменем пам’яті, іменем роду,
Іменем чесним,
Безсмертним –
Народу
!

Сьогодні у Херсоні відбувся мітинг, присвячений 76-й річниці початку Великої Вітчизняної війни.  Цю пам’ятну дату українці закріпили у власних серцях. Вона є в наших національних календарях. Указом Президента України від 17 листопада 2000 року цю дату встановлено як «День скорботи і вшанування пам’яті жертв Війни в Україні».

На  мітинг у парк Слави біля Могили Невідомого Солдата та Вічного вогню прийшли ветерани війни та члени їхніх сімей, військовослужбовці, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер , міський голова Володимир Миколаєнко, секретар Херсонської міської ради   Олена Урсуленко, голова Херсон ської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України    Микола Гайдученко ,представники політичних партій ,громадських організацій , трудових колективів, навчальних закладів. Курсанти Херсонської державної морської академії   тримали прапори України.

Було також показано невелике сценічне дійство про початок Великої Вітчизняної війни.  Під час Великої Вітчизняної на фронт пішли понад 120 тис. мешканців Херсонщини і більше половини з них загинули на полях боїв. За період окупації з 1941 по 1944 роки фашисти розстріляли в регіоні 28 тис. осіб, забрали на роботи до Німеччини 44 тис. Бої за визволення Херсонщини тривали майже півроку – з 28 жовтня 1943 року по 14 березня 1944 року. У цих боях загинули, померли від поранень, потонули на переправах, зникли безвісти близько 47 тис. військовослужбовців.

Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих у тій війні. Воїни Херсонського гарнізону відсалютували зі зброї  полеглим у Великій Вітчизняній війні.

До Могили Невідомого Солдата присутні поклали вінки та квіти.

Завідуюча  терапевтичним відділенням ПМСД№4 Поліклініка №2    Т.М      Камчатова

Trackback from your site.

Leave a comment

66