Навчання з питань цивільного захисту

Written by Админ on . Posted in Останні події

18 березня у КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» були проведені спеціальне об‘єктове навчання з питань цивільного захисту  по відпрацюванню готовності до дій при виникненні надзвичайних ситуацій.

Навчальна мета заходу:

–  перевірка реальності  заходів плану цивільного захисту клінічної  лікарні на випадок виникнення НС;

– практичне відпрацювання схеми і порядку оповіщення та збору керівного складу цивільного захисту закладу за сигналом цивільного захисту та при виникненні НС;

–  удосконалення навиків керівного та командно-начальницького складу в проведенні заходів по захисту працівників закладу та хворих у випадку виникнення надзвичайних ситуацій (НС);

– відпрацювання з керівним та командно-начальницьким складом закладу практичних навиків у керуванні підлеглими працівниками у випадку виникнення НС, забезпечення стійкості життєдіяльності лікарні, проведення евакуації  та укриття персоналу та хворих у захисній споруді (підвалі);

– тренування і відпрацювання злагодженості дій особового складу формувань, працівників закладу у практичному виконанні аварійно-відновлювальних та інших невідкладних робіт у випадку виникнення надзвичайних ситуацій (НС).

_DSC1608

У навчанні взяли участь:

  • керівник навчань – головний лікар КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» Алла Павлівна Малицька.
  • начальник штабу навчань – начальник штабу цивільної оборони – Доценко Віктор Борисович.
  • посередники – представники Головного управління надзвичайних ситуацій у Херсонській області: начальник відділу інженерно-технічного захисту, оповіщення, радіаційно-хімічного захисту та медико-біологічного захисту управління з організації цивільного захисту головного управління ДСНС України у Херсонській області Михалюк Д.В., провідний фахівець відділу інженерно-технічного захисту, оповіщення, радіаційно-хімічного захисту та медико-біологічного захисту управління з організації цивільного захисту головного управління ДСНС України у Херсонській області Бойченко О.О.
  • керівний та командно-начальницький склад цивільного захисту клінічної лікарні.
  • персонал адміністративно-господарчої служби та відділень стаціонару

_DSC1617

Задум тренування: Організація оповіщення і збір керівного складу цивільного захисту клінічної лікарні, особового складу, який входить до складу формувань ЦЗ закладу та працівників і хворих стаціонару при отриманні інформації про виникнення надзвичайної ситуації у місті (за сигналом ЦЗ «Увага всім»).

Відпрацювання порядку дій керівного складу закладу, персоналу стаціонару по організації захисту працівників лікарні і хворих та практичне відпрацювання їх евакуації (укриття) у захисну споруду та підвальні приміщення.

По завершенні навчань у конференц-залі КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» відбулось підведення підсумків навчань в присутності керівного складу лікарні та представників Головного управління надзвичайних ситуацій у Херсонській області. Були обговорені основні етапи проведення евакуації. Дані рекомендації щодо удосконалення системи оповіщення в лікарні. Як зазначили представники ГУНС у Херсонській області, в цілому колектив лікарні продемонстрував готовність і здатність організувати екстрену евакуацію при виникненні надзвичайної ситуації.

Доценко В.Б., начальник штабу цивільної оборони
Філатова І.В., організаційно-методичний відділ

Trackback from your site.

Leave a comment

64