Медична Рада

Written by Админ on . Posted in Останні події

19 квітня в конференц-залі КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» відбулась медична Рада.

На порядок денний були винесені наступні питання:

  1. Про стан медичного забезпечення ветеранів війни, учасників АТО та інших пільгових верств населення в Суворовському районі за підсумками 2017 року.
  2. Оптимізація медичної допомоги при невідкладних станах у структурних підрозділах КЗ “Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша”.
  3. Виконання наказу по КЗ “Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша” № 203 від 08.08.17 “Про підвищення якості та безпеки хірургічних втручань в стаціонарі, профілактики венозного тромбоемболізму та тромбоемболії легеневої артерії”. Доповідає: Гостєва Ганна Володимирівна.

По першому питанню доповідала Синельникова Ольга Миколаївна. Були розглянуті показники медичного забезпечення пільгових категорій населення за результатами роботи в 2017 році. Ольга Миколаївна представила порівняльні таблиці, в яких відображені показники стану медичної допомоги, диспансеризації, санаторно-курортного лікування, витрати на медикаменти та протезування в порівнянні з минулими роками. Було зазначено, що на обліку в КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» станом на 01.01.2017 року знаходиться 3909  ветеранів війни в т.ч. інвалідів війни – 280,  УБД – 1246 , учасників війни – 1798 та прирівняних за пільгами – 585, колишніх політичних в’язнів та репресованих – 6, пенсіонерів 27800, дітей війни – 9723, одиноких – 242, жертв нацистських переслідувань – 24, осіб, із числа колишніх партизан – 5, учасників битви під Сталінградом – 0, Героїв соціалістичної праці – 1, кавалерів Ордена Трудової слави – 1, визволителів міста Херсона – 1, осіб, яким більше 100 років – 3. Кожен рік ці цифри змінюються за рахунок демобілізованих учасників АТО та в зв’язку з похилим віком ветеранів ВВВ.

По другому питанню, Полінчук Ігор Степанович розповів про діючі закони, нормативні акти, накази, що стосуються невідкладної допомоги. Також він зазначив, що: «Невідкладна допомога – це те питання, що згуртовує колектив, це питання, яке стосується медичних працівників усіх рівнів в межах професійної та адміністративної компетенції. Жодна міська лікарня не спроможна самотужки вирішити питання технологічного супроводу медичної допомоги при невідкладних станах – це проблема міста та міської громади. Платники податків та мешканці міста Херсона можуть розраховувати на медичну допомогу при невідкладних станах в обсягах бюджетного фінансування. На тлі розвитку приватної медицини міські лікарні активно рухаються в бік соціальних медичних закладів на кшталт університетських клінік, що функціонують в розвинених країнах». При обговоренні питання, члени медичної Ради дійшли висновку, що необхідно постійно проводити для медичних працівників лікарні майстер-класи з питань медичної допомоги при невідкладних станах лікарями-анестезіологами.

Розгляд третього питання було перенесено на наступну нараду.

Підготувала Раковська І.В., інформаційно-методичний відділ.

 

 

 

 

Trackback from your site.

Leave a comment

71