Медична рада 16 листопада 2017 року

Written by Админ on . Posted in Останні події

15 листопада в актовій залі КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є. Є. Карабелеша» відбулась чергова медична рада на якій були розглянуті наступні питання:

  • Про дотримання санітарно-протиепідемічного режиму в підрозділах лікарні, профілактика   захворюваності внутрішньо-лікарняними  інфекціями.  Доповідала: Ніколаєва Тетяна Віталіївна.
  • Про ефективність використання ліжкового фонду  лікарні та стан використання бюджетних коштів за підсумками 9 місяців 2017 року.   Доповідала: Гостєва Ганна Володимирівна.
  • Про роботу профілактичного відділення лікарні за 9 місяців 2017 року. Доповідала:  Халіна Валентина Анатоліївна.

Заслухавши доповідь медичної сестри епідеміологічного кабінету Ніколаєвої Т.В., можна констатувати,  що в лікарні проводиться певна робота по профілактиці внутрішньолікарняних інфекцій, в тому числі ВІЛ, інфекцій які передаються через кров серед пацієнтів та персоналу лікарні.  За результатами 10 місяців 2017 року по лікарні не має жодного випадку внутрішньолікарняної інфекції. Кожного року в лікарні  проводиться  ротація дезінфікуючих  засобів та антисептиків, на використання нових, сучасних та ефективних засобів. За результатами перевірок підрозділів лікарні у поточному році не було виявлено грубих порушень санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму. Були розглянуті пропозиції, щодо покрашення надання якісної, безпечної медичної допомоги, а також можливість вступу всіх підрозділів комунального закладу в проект «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» та перехід від звичайного прибирання на професійне MISTRALMOBOXX «VERMOP», враховуючи його переваги.

Заступник головного лікаря з медичної частини Гостєва Ганна Володимирівна доповіла про виконання відділеннями стаціонару плану по ліжко-дням. Також Ганна Володимирівна зазначила, що важко недооцінити працю терапевтичних відділень, які з року в рік виконують та перевиконують свої планові завдання. Протягом останніх трьох років основні показники роботи стаціонару дещо коливаються, але є стабільними.

Підготувала Раковська І.В.
Організіційно-методичний відділ

Trackback from your site.

Leave a comment

71