Ліквідація наслідків стихійного лиха пройшла успішно

Written by Админ on . Posted in Останні події

Нещодавно працівникам клінічної лікарні довелося ліквідовувати «наслідки надзвичайної ситуації». За задумом спеціального об‘єктового навчання з питань цивільного захисту, яке проводилось 22 вересня у стаціонарі клінічної лікарні, внаслідок ураганного вітру зазнали часткових руйнувань декілька допоміжних будівель лікарні, знеструмлена лікувальна установа, виникла пожежа в кисневій підстанції та під уламками опинились люди, які отримали ушкодження різного ступеня важкості.

Проведенням навчань керувала головний лікар клінічної лікарні Алла Павлівна Малицька. За її розпорядженням було оголошення оповіщення і збір керівного складу, органів управління та сил цивільного захисту лікарні. Організована робота штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Посередником при керівникові навчання був старшим майстер виробничого навчання Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Херсонської області Олег Романік.

Особовим складом формувань цивільного захисту лікарні в ході навчання були відпрацьовані питання по організації прийому і розміщення персоналу у захисній споруді (сховищі), відновлення електропостачання приміщень лікарні за допомогою резервних джерел енергозабезпечення, гасіння пожежі за допомогою первинних засобів пожежогасіння. Умовного постраждалого під завалом було доставлено в приймальне відділення, де нашими лікарями йому було надано необхідну медичну допомогу.

Проведення таких навчань регламентовано Порядком підготовки до дій за призначенням органів управління та сил цивільного захисту, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 р. № 443. Головною  ж їх метою є відпрацювання персоналом лікарні навиків щодо дій у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і готовність до дій за призначенням.

 

Віктор Доценко фахівець з питань цивільного захисту

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

70