«Лікарня, доброзичлива до дитини» – статус підтверджено

Written by admin on . Posted in Останні події

13 червня  2017 р. до КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня  ім.Є.Є.Карабелеша» відбувся моніторинговий візит національного експерта з переоцінки закладу на відповідність статусу «Лікарня, доброзичлива до дитини» Міренкової Н.А. та керівника регіонального організаційно-методичного центру Херсонської області Бахурцевої В.Ф.

Експерти провели зустріч з головним лікарем Малицькою А.П., відвідали дитяче відділення та дитячу поліклініку.

Основна мета візиту – аналіз стану виконання заходів по захисту грудного вигодовування, вивчення Політики закладу охорони здоров’я щодо підтримки грудного вигодовування та подальшого впровадження розширеної ініціативи ВООЗ/ЮНІСЕФ «Лікарня, доброзичлива до дитини».

Вперше оцінка нашої лікарні на відповідність статусу «Лікарня, доброзичлива до дитини» була проведена в 2008 році, переоцінка – в 2011 р.

Національний експерт Міренкова Н.А. відмітила, що пропозиції, які були надані при проведенні переоцінки, виконані в повному обсязі. Заклад продовжує роботу щодо Розширеної Ініціативи «Лікарня, доброзичлива до дитини», про що свідчить поліпшення таких показників, як кількість дітей, які перебували на виключно грудному вигодовуванні до 6 місяців протягом останніх трьох років збільшилась  з 56,9% до 60,0%, відмічається зниження показника захворюваності дітей першого року життя в цілому, в т.ч. зниження показника захворюваності на гострі кишкові інфекції з 13,9 до 10,8, захворювання органів травлення з 59,2 до 46,6, захворювання органів дихання з 988,6 до 848,8; досягнутий 100% рівень спільного перебування в дитячому стаціонарі. Закладом розроблені   заходи щодо подальшого розвитку у цьому напрямку.

За результатами моніторингового візиту КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є.Карабелеша»  відповідає Глобальним критеріям ВООЗ/ЮНІСЕФ та принципам розширеної ініціативи «Лікарня, доброзичлива до дитини».

Міренкова Н.А на високому рівні оцінила роботу адміністрації та медичний персонал педіатричної служби щодо впровадження розширеної ініціативи ВООЗ/ЮНІСЕФ «Лікарня, доброзичлива до дитини» та щиро подякувала за плідну і сумлінну працю. Експерти особливо відмітили роботу медичної сестри кабінету здорової дитини дитячої поліклініки №1 Прибатень О.В.

Заступник головного

лікаря з дитинства                                                             В.В.Самодіна

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

71